Nekter for voldtekt av 14-åring

19-åringen og 24-åringen som er tiltalt for gruppevoldtekt av ei 14-årig jente i Trondheim i 2007 nekter straffskyld.

Saken oppdateres.

Den yngste av de tiltalte bekrefter å ha hatt samleie med jenta som den gang var 14 år, mens 24-åringen innrømmer å ha filmet deler av hendelsen. Begge de tiltalte hevder at de ikke var klar over jentas unge alder og trodde hun var rundt 16-17 år.

LES OGSÅ: - Filmet mens de gruppevoldtok 14-åring

I Trondheim tingrett har de to tiltalte i dag gitt sin versjon av hva som skal ha skjedd under festen i Trondheim i begynnelsen av 2007. Saken dukket først opp åtte måneder sendere, da politiet kom over tre videofilmer på 19-åringens datamaskin under en razzia.



Nekter for å ha filmet

Statsadvokat Hans A. Vikheim startet rettssaken med å vise frem videofilmene som han mener viser en voldtekt av den i dag 16-årige jenta.

I sin forklaring i Trondheim tingrett bekrefter 19-åringen at to av videoopptakene er av ham og jenta på et soverom, men hevder det ikke dreier seg om en voldtekt. Han understreker også at filmingen ikke var avtalt eller planlagt.

- Jeg oppdaget at noen kom inn i rommet og filmet. Etter hvert jaget jeg ut folkene, forklarte 19-åringen.

Hans forsvarer Steinar Wiik Sørvik lurte på hvorfor han ikke stoppet med en gang. 19-åringen skal ved to anledninger ha jaget ut folk fra rommet.

- Jeg trodde nok jeg var tøff der og da, men i ettertid er det ingen tvil om at jeg angrer, sier tiltalte.

Han nekter for å ha filmet handlingen.

Angrer

24-åringen har fra sin side forklart at han var med og filmet hendelsen, men at han etterpå angret og slettet opptaket. Han har også i retten innrømmet å ha befølt jenta.

- Jeg kjenner ikke igjen meg selv på filmen. Vi var fulle og dumme. Hensikten med å gå inn i rommet var bare å tulle med kompisen min. Kunne jeg valgt på nytt i dag ville jeg aldri gått inn der, forklarte 24-åringen.



- Ikke sett filmene



19-åringen er også tiltalt for oppbevaring av barneporno, ettersom alle tre videofilmene ble funnet på hans datamaskin. Tiltalte har her forklart at han trolig har fått tilsendt videoene av noen som ville erte ham, og mener han aldri har sett klippene før politiet fant dem.

- Hvorfor disse er blitt lagret på datamaskinen min kan jeg ikke forklare, sier 19-åringen.



Tiltalte mener han aldri har lagt skjul på at han og fornærmede skal ha havnet til sengs. Han mener han også har vært svært behjelpelig med å bistå politiet med å finne ut hvem jenta på filmen var.

 
På forsiden nå