- Trondheimsbedrifter blir lurt til å annonsere

Natteravnene i Trondheim mener lokalt næringsliv blir fralurt annonsekroner av Natteravnene i Oslo Sentrum.

Saken oppdateres.

Natteravnene i Oslo Sentrum blir kritisert for å lure til seg annonsekroner fra næringslivet i Trondheim. Bakgrunnen et at bedrifter i Trondheim har blitt kontaktet med tilbud om å annonsere i Natteravnenes magasin Respekt. Men flere bedrifter skal feilaktig ha fått inntrykk av at de gjennom annonsene støttet byens lokale natteravner.Feil premisser- Ingen annonsekroner går ut av Oslo, sier Monika Tofte som er Midt-Norges representant i det nasjonale Natteravnrådet og leder for Natteravnene på Kolstad.Hun mener det er viktig at bedriftene får vite at de ikke støtter natteravnene her i byen. Ifølge Tofte dreier det seg om et 30-talls bedrifter som har annonsert på feil premisser.- Flere bedrifter vi har snakket med har blitt svært overrasket når vi har fortalt at Natteravnene i Trondheim ikke ser noe til pengene, sier Tofte. Hun har selv vært i kontakt med flere bedrifter og sier at flere hadde fått et inntrykk av at de ga lokal støtte.Leder for Natteravnene i Midtbyen Karl Sellgren er også forundret over måten annonsene har blitt solgt på.

– Når det gjelder Respekt er distribusjonen så begrenset at jeg vil stille spørsmål ved hvor hensiktsmessig det er for lokale bedrifter som vil støtte natteravnsaken å gi annonsekroner til dem, sier Sellgren.

Magasinet Respekt utgis i drøyt 5000 eksemplarer i Norge. Sellgren opplyser at de har undersøkt og funnet at flere av stedene i Midt- Norge som er oppført på distribusjonslista heller ikke har fått bladet.

- BeklageligLars Norbom som leder Natteravnene i Oslo Sentrum går ut mot kritikken og sier han har hatt en runde med Norske Publikasjoner AS som ringer bedrifter på vegne av Natteravnene.Han mener det er beklagelig hvis bedrifter har oppfattet at annonsekronene går noen andre steder enn til Oslo, men mener de har sitt på det rene. Norbom bekrefter også at pengene verken går til lokale Natteravner i Trondheim eller andre steder i landet.- Men har Norske Publikasjoner fått for dårlige retningslinjer fra dere hvis selgerne har klart å gi et feilaktig inntrykk?- Jeg mener ikke det. Men det skal fremgå av samtalen at det er for å finansiere bladet, og ikke til lokale formål, sier Norbom.Norbom synes det er spesielt at han ikke har hørt noe personlig fra Natteravnene i Trondheim, og at de velger å ta opp dette gjennom media.

– Jeg vil gjerne vite hvilke bedrifter som føler seg lurt, så vi kan rydde opp i dette, sier Norbom som frykter at en intern konflikt vil kunne være ødeleggende for det positive arbeidet til Natteravnene.Langvarig konflikt

I Trondheim forteller Natteravnene at det lenge har vært en konflikt mellom Natteravnene i Oslo Sentrum og de øvrige gruppene i Norge. Noe av bakgrunnen skal være en sponsoravtale med TrygVesta som Natteravnene i Oslo Sentrum har valgt å stå utenfor. Avtalen ble inngått i 1996, og siden da har selskapet gitt minimun driftskapital og finansiert materiell for ravnene.

- Etter det har majoriteten av natteravn-Norge ikke behov for kontakt med natteravn Oslo sentrum for driften av sin virksomhet, sier Sellgren.Vil klarlegge premissene

Natteravnene i Trondheim ønsker nå å opplyse det lokale næringslivet om at en annonse i Respekt kun gir økonomisk støtte til lokallaget i Oslo Sentrum. De synes det er synd hvis bedrifter skal føle seg lurt av ravnene.

– Vi ønsker at de som har gitt sin støtte gjennom å annonsere skal vite hvor pengene havner, sier Monika Tofte.

 
        
            (Foto: LENA KNUTLI)

  Foto: LENA KNUTLI

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå