Går rettens vei for Majlo

Eierne til amstaffen Majlo (2) som er begjært avlivet går rettens vei for å få beholde hunden sin.

Saken oppdateres.

Innen fristens utløp 8.mai stevnet Monia Johansson og Daniel Wolak politidirektoratet for Trondheim tingrett. De er villig til å selge bilen for å beholde hunden.

- Setter eksempel

Majlos to svenske eiere tok med seg hunden da de flyttet til Klæbu for snart to år siden. De visste ikke at hunderasen var ulovlig i Norge. I mars bestemte politiadvokaten at hunden skulle avlives.

LES OGSÅ: Han blir avlivet

– Vi forstår loven, men føler at politidirektoratet forsøker å sette et eksempel i denne saken. Vi vil kjempe til siste åndedrag, men tingretten er siste instans, medgir Johansson med sorgtung stemme.

Utydelig lov

Hun håper retten vil få se Majlo og at mange dyrevenner møter opp for å vise sin støtte.

- Majlo er verdens snilleste hund. Loven er veldig utydelig og vi føler vi har en sterk sak. Vi vil flytte til Sverige for å beholde hunden i live, hvorfor får vi ikke lov til det? undrer Johansson.

LES OGSÅ: Tusenvis engasjerer seg for Majlo

Hun føler seg sikker på at loven blir endret om de vinner frem i tingretten.

- Hundeloven har blitt endret i Storbritannia, Nederland og Italia. Når vi kjøpte hunden i Polen måtte Daniel ta psykologitest. Slik skulle det vært i Norge også. Det er eierne som former hunden. Majlo er slettes ikke aggressiv. Det har til og med vært en hundeekspert og konstatert at han ikke har aggressiv atferd, sier Johansson.

Håper på pengestøtte

Hun forteller at de har hyret samme advokat som i Odin-saken fra Kristiansand for å vinne frem i retten. De har ikke fått noen dato for rettsaken enda, men håper å vite mer i løpet av uken.

- Det koster oss 50.000 kroner å ta saken til retten i tillegg til at vi betaler 2000 kroner i uka for at politiet oppbevarer Majlo på kennel. Det er dyrt, men Majlo er verdt hver eneste krone, synes eierne.

LES OGSÅ: Han betyr alt for oss

De hadde likevel håpet at en dyrevernorganisasjon ville gått inn og støttet dem i kampen.

- Via facebookgruppen «Redd Amstaffen Majlo» har det kommet inn 4500 kroner. Selv om det er en liten sum hjelper støtten veldig mye. Det er en trøst for meg å ha kontakt med disse personene. For dette er både tungt og tøft og en belastning for oss som familie.

 
    
      (Foto: PRIVAT)

  Foto: PRIVAT

 
    
      (Foto: PRIVAT)

  Foto: PRIVAT

På forsiden nå