- Heldigvis var ikke barna hjemme

Et IKEA-bord i herdet glass eksploderte og gikk i tusen knas.

Saken oppdateres.

Verken Vegard Eide Dall, som eide bordet, kona hans eller deres to små barn på henholdsvis 3 1/2 år og 10 måneder var hjemme da dette skjedde en gang i løpet av 23. juli i år.

Eksploderte over barnestoler

Dall forteller at det fem år gamle bordet fra IKEA var fullstendig pulverisert og spredd over hele kjøkkenet. Ved bordet i leiligheten i Trondheim sto to barnestoler som Dalls barn pleier å sitte i.

- Da jeg kom hjem fra jobb og gikk inn i leiligheten kjente jeg det knaset under føttene. Videre så jeg at kjøkkenbordet var fullstendig knust og tenkte at det hadde vært innbrudd. Det var imidlertid ingen andre tegn til innbrudd og ingenting av det som lå oppå bordet var knust.

Han forsto da at glassbordet hadde eksplodert av seg selv. En voksduk som lå på bordet begrenset trolig skadene og spredningen av glasset.

- Barna mine pleier å sitte ved det bordet, men heldigvis var verken de eller kona mi hjemme da dette skjedde.

Legger skylda på kunden

Dall er misfornøyd med både bordet og servicen fra IKEA.

- Første gang jeg ringte dem, dagen etter bordet eksploderte, ble jeg møtt med at de vanligvis ikke snakket med kunder som ikke hadde kvittering, men skulle gjøre et unntak for meg siden det tross alt hadde skjedd en ulykke. De prøvde å styre samtalen i retning av at jeg var heldig som i det hele tatt fikk snakke med dem.

Dall sier at bordet, såvidt han og familien vet, ikke har vært utsatt for skader eller støt utenom det normale.

IKEA mener imidlertid at nettopp dette må ha skjedd.

De har likevel gått med på å gi familien gavekort tilsvarende kjøpsprisen på bordet. Familien får også erstattet kjøkkenstolene. Disse hadde flettet sete og glassbitene festet seg svært godt i dette.

Ikke første gang

Lignende eksplosjoner av herdede glassbord fra IKEA har skjedd flere ganger. Blant annet eksploderte et bord over ettåringen Wilton i Stockholm for to uker siden melder Aftonbladet.

Dall forteller at han en måned etter bordeksplosjonen fortsatt finner glassbiter i leiligheten.

Det har ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med noen av IKEAs pressekontakter fredag.

Kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge, Charles Michaelson, har i forbindelse med en lignende sak sagt til VG at de er kjent med problemet.

- Vi er kjent med at det har skjedd, men heldigvis er det svært sjelden vi opplever å få slike tilbakemeldinger.

Vil ikke trekke tilbake produktet

Han opplyser videre at glassplater har en viss spenning i seg, og at denne spenningen kan utløses uten forvarsel dersom den på et tidspunkt har fått et støt.

Tross dette vil ikke IKEA trekke tilbake produktene sine av herdet glass.

- Det vurderes fra tilfelle til tilfelle så vidt jeg vet, per nå så har vi ikke vurdert å slutte å bruke herdet glass, fordi det har vært såpass få tilfeller. Vi kjenner heller ikke til at noen har blitt skadet, sier kommunikasjonsrådgiveren til VG.

 
 
 
 
På forsiden nå