Kattunger tapet fast og dumpet i pappeske

I denne esken merket med «OBS KATTER» lå fire små kattunger forlatt og innestengt i Trondheim.

  Foto: DYREBESKYTTELSEN

  Foto: DYREBESKYTTELSEN

Saken oppdateres.

Kattungene, som har fått de foreløpige navnene Max, Mathea, Marius og Marco, ble funnet for bare noen timer siden.

Les også: - Hadde ikke noe annet valg

Dyrebeskyttelsen fikk da en telefon fra en mann som lurte på om de var klar over at det sto en pappeske med kattunger på trappa til brakka deres. Ettersom denne betjenes av frivillige, og ikke er overvåket døgnet rundt, kan esken med de innestengte kattungene ha stått der siden i går ettermiddag.

- I esken fant vi fire kattunger på rundt 11-12 uker. Esken var brettet slik at den var lukket, og i tillegg var den tapet igjen, sier Linda Kristiansen hos Dyrebeskyttelsen.

Kristiansen er nestleder i avdelingen for Trondheim og omegn. Hun forteller at sommeren er høytid for forlatte kattunger. Allerede nå er kapasiteten til dyrebeskyttelsen sprengt.

- Vi begynner å bli desperate, og det virker det som om folk også begynner å bli. Det er en fryktelig boom på sommerstid når kattungekullene kommer, og allerede de siste ukene har vi fått inn flere kull, sier nestlederen til adressa.no.

Dyrebeskyttelsen opplyser at kattungene er gamle nok til å bli overtatt av familier som ønsker å ta seg av dem. De skal ikke bære preg av noen mishandling, men er ifølge Kristiansen litt tynne.

Hvis noen skulle være interessert i dette kan man ta kontakt med Dyrebeskyttelsens vakttelefon på 952 25 275

 
    
      (Foto: DYREBESKYTTELSEN)

  Foto: DYREBESKYTTELSEN

 
    
      (Foto: DYREBESKYTTELSEN)

  Foto: DYREBESKYTTELSEN

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå