Forlenget varetekt for drapssiktet

29-åringen som er siktet for å ha kjørt ned sin eks-samboer med bil på Byåsen i mai får fire nye uker i varetekt.

Saken oppdateres.

Trondheim tingrett besluttet tirsdag at norsk-somalieren blir holdt varetektsfengslet i fire nye uker. Retten viser til at det fortsatt er fare for at mannen skal begå nye alvorlige straffbare handlinger mot fornærmede og at gjentagelsesfaren ikke er endret siden retten sist behandlet saken.

LES OGSÅ: Bildesperado fengsles i fire uker

Mannen er siktet for drapsforsøk, men nekter straffskyld. Han samtykker heller ikke til fengsling og begjærer seg løslatt. Politiet ønsket at 29-åringen skulle sitte i varetekt frem til hovedforhandlingene i saken starter 31.august, men retten besluttet å ikke varetektsfengsle mannen utover fire uker.– Gjentagelsesfare

Da Trondheim tingrett i mai besluttet at mannen skulle varetektsfengsles i fire uker anket 29-åringen kjennelsen, men anken ble avvist av lagmannsretten. Lagdommerne viste til den store sannsynligheten for at siktede ville begå nye alvorlige, kvalifiserte forbrytelser mot fornærmede.

Det var 26. mai at mannen kjørte på sin 26 år gamle eks-samboer, slik at hun ble slengt over panseret ved en bensinstasjon i Byåsveien. Kvinnen ble kjørt til St Olavs Hospital med lettere skader etter hendelsen. Vitner forklarte at mannen fulgte etter kvinnen med bil, for så å kjøre på henne med vilje. To jenter som gikk på fortauet løp vekk for ikke å bli truffet.

Hadde voldsalarm

29-åringen er også siktet for å ha drapstruet eks-samboeren ved tre anledninger. Kvinnen fikk kort tid før hendelsen i Byåsveien utdelt voldsalarm.

LES OGSÅ: Påkjørt kvinne hadde voldsalarm

Siktede nekter straffskyld for å ha fremsatt drapstrusler mot 26-åringen.

 
På forsiden nå