Ville pøse metamfetamin utover Midt-Norge

Rekordbeslaget av metamfetamin for to uker siden var beregnet for et marked i Trondheim og Midt-Norge.

Saken oppdateres.

- Det er veldig vanlig at folk i regionen kommer inn til Trondheim for å handle, men mye selges direkte ut i distriktet. Metamfetaminen vi har beslaglagt ville ha spredd seg ut i hele regionen, sier Egil Gabrielsen ved Sentrum Politistasjon i Trondheim.

Ifølge politiet henger miljøene sammen, slik at dopmarkedet i Trondheim har forgreininger til salg av narkotika på små steder ut i distriktet.

- Metamfetaminen ville ikke ha blitt i Trondheim, sier Gabrielsen.

Ingen flere pågrepet

Ingen nye er blitt pågrepet i saken etter at politiet for to uker siden beslagla 14 kilo metamfetamin, noe som betegnes som et rekordstort beslag og ville gitt 300000 brukerdoser til en gateverdi på totalt flere millioner kroner.

- Vi kan ennå ikke bekrefte det, men det er stor sannsynlighet at stoffet kommer fra Litauen, sier Gabrielsen. Politiet har også tidligere beslaglagt metamfetamin fra Litauen i Trondheim.

Fem personer fengslet

Totalt er fem mennesker varetekstfengslet - to litauiske menn og tre trondhjemmere, to menn og én kvinne. Alle fem er kjente for politiet fra tidligere.

- Har de siktede gitt noen opplysninger som forklarer beslaget ?

- På grunn av etterforskningen vi er i gang med nå, holder vi kortene tett inn til brystet. De fem har alle fått utnevnt advokat, sier Gabrielsen.

 
På forsiden nå