Designer anmelder politi.no for hærverk

En grafisk designer er så rystet over det nye designet til politi.no at han har brukt deres nyeste funksjon for å anmelde ordensmakta.

Saken oppdateres.

Politiet lanserte i går sitt nye nettsted politi.no. Ett av skrytepunktene har vært at publikum har kunnet levere anmeldelser av mindre forseelser på nettet, fremfor å møte opp på politistasjonen. Den trondheimsbaserte designeren Gjermund Rein Gustavsen har nå brukt løsningen for å anmelde politiet for designhærverk.

Slakter nettstedet

Etter lanseringen i går var det stille rundt nettstedet, men utover dagen har flere og flere kastet seg på klagebølgen. Eksperter på brukervennlighet og kildekode har slaktet funksjonalitet og utseende.

Klikk her og se anmeldelsen i stort format.

22-årige Gustavsen jobber som selvstendig næringsdrivende og designer blant annet nettsider og grafiske profiler. Han er rystet over hvilke summer politiet har brukt på det nye designet.

Trønderens formelle anmeldelse er: «Skadeverk, tilgrising og designhærverk på politiets nettsider.»

I anmeldelsen anslår han samtidig verdien på varen til å være rundt 28,5 millioner kroner, det samme som politiet i går opplyste at det har kostet å lage politiets nye nettside.

- En brøkdel av denne summen ville gitt dem et langt bedre nettsted. Siden dette er et nettsted som skal være til for brukerne mener jeg at alle har rett til å uttale seg. Det er kriminelt at man har brukt så mye penger på et så dårlig produkt, sier Gustavsen.

- Du frykter ikke at anmeldelsen kan få etterspill?

- Jeg har selvfølgelig tenkt på at det kan bli en bot eller andre represalier, men samtidig er denne saken så spesiell. Dette er laget for skattebetalernes penger, og når det brukes slike svimlende summer så må noen si noe, sier 22-åringen til adressa.no

I anmeldelsen kommer det frem at Gustavsen ikke ønsker at en eventuell synder skal straffes, eller noen erstatning, men han er villig til å møte opp i konfliktråd.

 
 
 
 
På forsiden nå