Fant brannsteder i alle tre etasjene

En person er pågrepet for å ha startet fem branner på utestedet Downtown i natt. Flere hundre gjester var i lokalet da flammene ble oppdaget.

Saken oppdateres.

En 22-åring er pågrepet for å ha forsøkt å sette fyr på utestedet rundt stengetid i natt. Politiets teknikere har så langt funnet fem brannsteder, fordelt på tre etasjer.Flere hundre gjester befant seg inne i lokalet da brannen ble oppdaget.

- Vi ble kontaktet av en vakt som meldte fra om brann på stedet og at de hadde kontroll på en gjerningsmann. Det brant inne på tre forskjellige toaletter, med totalt fem arnesteder, sier Are Løw-Owesen, krimvaktleder ved Sentrum politistasjon.

De tre toalettene er fordelt på kjeller, første etasje og andre etasje.Overrislingsanlegg

Brannen ble oppdaget av ansatte ved utestedet da brannalarmen gikk og overrislingsanlegget ble utløst på ett av toalettene klokken 02.40 i natt. Serveringen stenger klokken 02, og de fleste gjestene hadde forlatt stedet eller var på vei ut da brannene startet. Likevel skal det ha vært noen hundre gjester igjen i bygget.

Overrislingsanlegget ble slått av, men like etter startet det på et annet sted i bygningen. Ansatte ved utestedet måtte også trå til med brannslanger. Ifølge kriminalvakta var det ikke behov for å evakuere lokalet, ettersom flammene ble raskt slokket. Men brannvesenet måtte gjøre en innsats for å få ut røyk fra stedet etter branntilløpene.

- Dette skjedde på et tidspunkt der det ikke var så stort behov for evakuering, sier Løw-Owesen.

22-åring pågrepet

Den 22-årige mannen som er pågrepet for å ha tent på, sitter nå i politiets varetekt. Politiet er nå igang med å avhøre vitner i saken, og teknikere har gjennomgått brannstedene. Den pågrepne vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen.

Det er ikke kjent hvorfor 22-åringen skal ha forsøkt å tenne på utestedet. Adressa.no får opplyst at mannen ikke har vært omhandlet i politiets registre tidligere. Det er ikke klart om han var beruset da han ble pågrepet.

- Det er tatt rutinemessige prøver av mannen, men vi har ikke fått noen svar på disse, sier Løw-Owesen

Vitner som kan ha sett noe i forbindelse med brannforsøkene bes kontakte politiet på 7389 9090

 
 
 
På forsiden nå