Har reddet liv i 90 år

Ambulansetjenesten i Trondheim feirer med blålyskjøring for barna til helgen.

Saken oppdateres.

I begynnelsen ble syke og skadde fraktet i hestevogn. Det er langt fra de forholdene og til dagens rullende sykehus.

VI BLE MED AMBULANSEN - EN HELT VANLIG NATT PÅ JOBBEN

På lørdag har du muligheten til å få demonstrert hvordan de fungerer. Og er du i tillegg barn kan du få være med – selv når blålysene er på.

Viser frem utstyret

- Vi åpner basen vår på for publikum mellom klokka 12 og 16 på lørdag, sier arrangør og ambulansearbeider Tommy Johnsen til adressa.no.

SE BILDER FRA AMBULANSENATTA

Trondheimsambulansene holder til på Vinjes på Nardo. Derfra kan de kjøre rett ut på omkjøringsveien for å hjelpe mennesker i Trondheim, Klæbu eller Malvik kommune. I 2008 hadde ambulansetjenesten mellom 15 og 16 000 oppdrag.- På lørdag plukker vi en ambulanse fra hverandre, slik at alle kan få se alt utstyret og prøve det, sier Johnsen.Prøv brannslukking

Basen på Nardo har blant annet eget simulatorrom, garasje og verksted. I simulatorrommet trener ambulansepersonellet på sykdomshåndtering.- Der kan publikum se hvordan vi forbereder oss. Folk kan også få prøvd seg på hjerte- og lungeredning med en instruktør til stedet.

LES OGSÅ: Verneombud frykter utbrente ambulansesjåfører

Samtidig blir det anledning til å teste å bruke et brannslukkingsapparat. Johnsen lover også «fri bar», som han sier. Det innebærer visstnok pølser og is til barna, og kaffe til de voksne.- Så blir det show når vi skal vise frem et scenario fra en trafikkulykke.

Lover blålystur

Det viktigste for de små er kanskje blålysene. Og de lover Johnsen å vise frem.- Ungene skal få muligheten til å sitte på i ambulansen når vi kjører en tur – med blålys på.

 
 
På forsiden nå