Hvordan vil du beskrive din egen innredningsstil?

Min samboer og jeg er veldig glad i kunst. Malerier, litografier og serigrafier preger hjemmet vårt. Dessuten har vi mye glasskunst, og et eget glasskap. Jeg er så heldig å ha hatt en kunstmaler til fetter, Lind-Arnold Solstad - som jeg har fått en del kunst fra. Samboeren min hadde også en del kunst fra før da vi flyttet sammen. Dermed er hele stua og kjøkkenet prydet med mye ulik kunst, alt fra Dagfinn Bakke og Elling Reitan til Åsvar Tangrand.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet ditt?

Det er beliggenheten. Vi bor veldig sentralt, men samtidig i et stille og fredelig boområde. Det er et trivelig sted med mye sol. Det setter jeg pris på. Dessuten er det veldig praktisk at Værnes er så nært, jeg som reiser så mye. Det er tydelig at det er flere som har oppdaget Stjørdal, for her er det jevn tilflytting.

Hva er det mest ubrukelige du har i hjemmet ditt?

Hmm. Den var vanskelig. Jo! Vi har jo en sånn brødmaskin. Den blir ikke brukt, og var en relativt dårlig investering.

Hva bør det være i ethvert hjem?

Nå skal jeg svare litt filosofisk: Kjærlighet. Det bør være kjærlighet i ethvert hjem, for det er kjærligheten som skaper hjemmet. Det kan være så mye flott møbler, ting og kunst det vil - men det blir ikke et hjem før det er kjærlighet i det.

Hvor er den beste plassen å bo?

Jeg syns jeg har funnet den ideelle plassen å bo her i Stjørdal, jeg. Her har vi alt vi trenger, og jeg trenger ikke dra til Trondheim for å handle. Jeg jobber jo i byen og kjører dit hver dag, men det er alltid deilig å komme hjem igjen til Stjørdal. Det er så fint at det fortsatt er litt landsbygd her. Jeg liker det.

Hva ønsker du deg til hjemmet ditt?

Et ordentlig gammeldags bibliotek. Der skulle jeg hatt dype Chesterfieldstoler, stort skrivebord og mange bokskap. Jeg har 75 kasser med bøker i garasjen jeg gjerne skulle hatt i hyller. Til det trengs god veggplass, og leiligheten her er litt for liten til å anlegge et bibliotek. Men det er absolutt et ønske jeg deler med min samboer. Vi har et håp om å få realisert det - og da må vi være på utgikk etter noe større. Men det må være i nærheten, altså!

Hvilket hjem kunne du tenkt deg å se eller besøke?

Jeg har vært på Graceland. Det var ikke noe imponerende. Altfor kommersielt. Det hvite hus derimot, det kunne jeg tenkt meg å besøke. Det er ikke så mange som slipper inn der, men jeg har vært utenfor. Dessuten hadde det vært morsomt å besøke gården til Paul McCartney i Skottland. Kanskje ikke mest for å se hvordan han bodde, men for å treffe han.

Hvor slapper du av i hjemmet ditt?

Jeg har en slags stressless i sort skai. Der kan jeg vippe ut en sånn fotskammel, og da slapper jeg av. Der sitter jeg gjerne med en bok, god musikk eller eventuelt tv'en.

Hva sier interiøret ditt om deg som person?

Siden vi har mye kunst hentet fra nordnorske kunstnere, forteller det vel at jeg er veldig opptatt av røttene mine fra Lofoten. Samboeren min har sine røtter fra Vesterålen, så det er et skikkelig nordnorsk preg på hjemmet vårt. Særlig Lofoten-motiver er godt representert. Hver gang vi er i Lofoten drar vi innom Glasshytta på Vikten og tar med oss noe fint som min venn, Åsvar Tangrand har laget.

Ommøblerer du ofte?

Nei, ikke i det siste. Det er to år siden vi flyttet inn i leiligheten her, så da har vi ikke ommøblert så mye. Kjøkkenbordet er det eneste som ikke får stå i fred, det snur vi når vi får gjester.

Hva har størst affeksjonsverdi i hjemmet ditt?

Kunstverkene fra fetteren min som gikk bort veldig ung. Jeg merker at jeg savner ham veldig, men det hjelper at kunsten lever etter han. Maleriene gir stor inspirasjon og glede. Jeg har prøvd meg som kunstmaler selv en gang. Det var Lions i Malvik som ville ha meg og en del kjente folk til å male bilder som skulle henge til utstilling i rådhuset før de skulle auksjoneres bort for Røde Fjær-aksjonen. Maleriet ble mildt sagt elendig, men det ble et nordlandsmotiv med inspirasjon fra min fetter. Det henger på rådhuset i Malvik til spott og spe for enhver. Haha.

Hva er luksus for deg?

Å kunne ha fri over lengre tid, sånn at man ikke behøver å henge i klokkestrengen. Det er luksus å kunne bruke dagen sånn jeg vil. Ta med seg en bok ut til flotte, fredelige steder i naturen. Å reise er også luksus. Å reise og oppleve noe sammen med samboeren min. Vi skal faktisk ut å reise nå snart. Jeg kan ikke si hva som er reisemålet, for det er kombinert ferie og jobb (les: Påskelabyrinten, journ.anm.).

Beste innredningstips?

Jeg er ikke så god på det med innredning. Det er Lillian, min samboer som er best på det. Men jeg tror det er viktig at man må kunne bruke det man har. Det er håpløst å ha ting i hjemmet som man ikke tør å røre eller bruke. Man må kunne ha besøk uten å være redd for møblementet. Et hjem skal være levende. Det er viktig.

Foto: Kjersti Nipen
Foto: KJERSTI NIPEN