GENERASJON 2010

Her er Trøndelags kommende stjerner

Møt sangstjernen, RBK-proffen, gründeren, politikeren og alle andre i Generasjon 2010.

Saken oppdateres.

Møt scenekunstneren

Møt musikeren

Møt forfatteren

Møt fotballspilleren

Møt bloggerne

Møt bakmannen

Møt politikeren

Møt kunstnerenPå de neste fem sidene skal du bli enda bedre kjent med bakmannen Herman (21), som skaper sin egen arbeidsplass i musikkbransjen–samtidig som Trondheims rockmiljø er i ferd med å karre seg opp fra knestående. Du møter scenekunstneren Petter (21), som er «full av uttrykk» og har livsløpet ferdig lagt.

Hils også på bloggerne Hanna (16) og Fride (17), som trendspotter utrøndersk stil på Nordre–og ikke glem forfatterdebutanten Kathrine Nedrejord (22), som har fersk roman klar på prestisjetunge Oktober forlag.

Vi gir deg også den nyutdannede kunstneren Lars Skjelbreia (26), som kutter trær i tynne skiver og reiser verden rundt, samt musikeren Dina Misund (21)–som har tatt platekontrakten i egne hender. Her er også fotballesset Mushaga Bakenga (17) og politikertalentet Arnt-Inge Enoksen (23).

Det er like greit å bli kjent med dem nå–først som sist.«Pudderpiken»

For noen av Adresseavisens utvalgte talenter fra tidligere år har slått til så det merkes på nasjonalt plan. Én av disse er snowboardkjøreren Linn Haug (19), som vi presenterte under tittelen «Pudderpiken» allerede for to år siden. Nå lukter hun på OL i Vancouver i februar.

–Det er dette jeg har jobbet for i tre år! Det hadde vært konge om det hadde gått, sier Haug, fortsatt spent på Olympia-toppens endelige avgjørelse da vi snakket med henne i begynnelsen av denne uka.

Det er på det rene at ungjenta har jobbet. Hun fikk sitt første snowboard som fireåring og har siden steget i gradene. I takt med sporten, kan man anta.

–Jeg satt og så på en video fra Burton European Open (fra 2008, journ.anm.) her forleden. Halfpipen så jo så stor ut! Nå er den to meter høyere. Hele sporten har utviklet seg sykt mye. Det er mer risiko og større krav til teknikk, sier Haug.Gamle tilslag

Selv har hun rukket å bli hus-varm i det internasjonale snowboardmiljøet–og en globetrotter av dimensjoner. Når du leser dette, er hun allerede tilbake i Colorado, USA, etter sitt eneste døgn i Trondheim på nær to måneder.

Men det er ikke bare brett-jenta som har gjort seg bemerket etter å ha fått Adresseavisens «ung og lovende»-stempel.

I 1999 presenterte vi en 22 år gammel Pernille Sørensen, som da studerte ved NTNU og hadde gjort seg bemerket i UKA-revyen «KåMMa». Gunnhild Sundli var 15 år og bare barnet da hun ble lansert som en viktig del av «Generasjon 2001» for snart ti år siden. Og i 2005 ga vi dere 24-åringen Ingrid Bolsø Berdal, som i år leder Ut-Awards. Selvfølgelig.

 
På forsiden nå