Bundet fast til påle og forlatt

Valp funnet skjelvende i minusgrader.

Saken oppdateres.

Denne omtrent tre måneder gamle valpen ble i går kveld bundet fast til en påle og forlatt bak Byåsen dyreklinikk. Dyrevenn Mona Andersen, som bor rett ved dyrehospitalet, forteller at hun først så den lille hunden i halv seks-tiden. Men valpen ble stående.

- Den stod fremdeles der da jeg skulle ut med min egen hund i ni-tiden på kvelden. Da peip den og skalv så mye at jeg tok den med inn og ringte politiet, sier Andersen.

I tre minusgrader

Valpen, som ifølge Andersen er en blandingsrase, ble hentet av Falck senere på kvelden.

- Det er brutalt å forlate en liten valp på den måten, sier Andersen, som forteller at det var omtrent tre minusgrader på Byåsen i går kveld.

Geir Morten Røberg i Falck Redning sier til adressa.no at rottweiler-tispa skal bli med hjem til ham i kveld, som en svært midlertidig løsning.

- Vi har krisehjem i Falken-gruppa som stiller opp når ingen melder seg, men aller mest håper vi jo at noen melder seg med en gang, sier Røberg.I motsatt tilfelle blir hunden omplassert til nye eiere, og Røberg både tror og håper at mange kommer til å ta kontakt for å hilse på den lille krabaten. Personlig tror han at saken dreier seg om en kjenning av Dyrevernsnemda, som satte fra seg valpen mens han ventet besøk av inspektører.- Det er en som bor i det området vi har hatt saker med før, men det er bare det jeg tenker, sier han.Ingen av de ansatte på jobb ved Byåsen dyreklinikk visste noe om valpen da adressa.no tok kontakt.

 
        
            (Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN)

  Foto: HÅVARD HAUGSETH JENSEN

På forsiden nå