- Latterlig at Thomas Angell ikke ble valgt

Debatten raser etter at Thora Storm ble valgt som navn på Midtbyens nye skole.

  Foto: Hus Arkitekter

Saken oppdateres.

Det har vært en opphetet debatt på adressa.no etter at fylkestinget i Sør-Trøndelag tidligere denne uken bestemte at den nye videregående skolen i Midtbyen skal hete Thora Storm.Feil å fronte kvinnekampen

Mange av leserne reagerer på det faktum at navnet til en aktiv kvinnesakskvinne, som det Thora Josefina Storm var, blir brukt til å fronte den nye skolen i Midtbyen.

SI DIN MENING: Hva synes du om de nye skolenavnene?

- Thora Storm? Hvem er nå det? Jo, hun startet en pikeskole og var kvinnesakskvinne i Trondheim og venstrepolitiker. Det har da vel ingenting med et skolenavn å gjøre? Dette er en videregående skole i hjertet av Trondheim. (...) Det er et utrolig rart sted å dra frem kvinnekampen på, skriver en av leserne på debattforumet.

- Jeg synes rett og slett forslaget er dårlig. (..) Det ble banket gjennom av noen i fylket som begår krampeaktige forsøk på å blåse liv i en kvinnekamp på en helt feil måte, fortsetter han.Les også:

Og navnene ble..-Ingen jubelscener

Dette argumentet har ikke assisterende rektor ved Adolf Øyien videregående skole, Per M. Mathisen forståelse for.

- Er det noe vi helt klart må jobbe for så er det likestilling, sier han.

Ifølge Mathisen var skolen godt forberedt på at Thora Storm kunne bli valgt som navn på den nye skolen.

- Vi er relativt tilfreds med navnevalget. Det har verken vært sterke innsigelser eller jubelscener her etter at det nye navnet ble kjent. I et likestillingsperspektiv var det et godt valg.

Opprinnelig gikk imidlertid Adolf Øien videregående inn for navnet Thomas Angell.

- Han var en veldig kjent mann i byen. Jeg har derfor forståelse for at en del stusser over at Thora Storm ble valgt.Ukjente Thora Storm

På debattforumet reagerer folk på at Thora Storm danket ut nettopp Thomas Angell.

- Jeg har aldri hørt om Thora Storm! Og det sier vel litt? I tillegg har en person som Thomas Angell hatt en mye mer sentral rolle i byhistorien enn Thora. At Thomas Angell som ofret en stor del av sine penger for de svake i byen blir danket ut av en kvinneforkjemper er latterlig, skriver en.

Thomas Angell testamenterte alt sitt gods til blant annet Thomas Angells hus, som var en stiftelse for trengende familier og til Angellstuene som var en stiftelse for fattige personer av borgerstand.- Thora var et skolemenneske

En annen av debbatantene mener defor det ikke er tvil om at en skole i midtbyen burde ha båret hans navn.

- Det er skammelig og historieløst at et navn som Thomas Angell blir tråkket ned av et ukjent kvinnemenneske! Alle vet hva Thomas Angell som historiens største velgjører har gjort for befolkningen i byen. Ingen er hans sidestykke i byen! En skole i Midtbyen burde så absolutt ha båret hans navn.

Assisterende rektor Per M. Mathisen tror imidlertid ikke det vil ta lang tid før det nye navnet blir godt innarbeidet.

- Selv om vi trengte litt research før vi kom opp med navnet Thora Storm, så var hun nok mer ett skolemenneske enn det Thomas Angell var. Vi har ingen problemer med navnet, konkluderer Mathisen.SI DIN MENING: Hva synes du om de nye skolenavnene?

 
        
            (Foto: Hus Arkitekter)

  Foto: Hus Arkitekter

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå