Bil på taket - to fotgjengere skadd

To fotgjengere er alvorlig skadd etter at en bil havnet på taket og meide dem ned på et fortau ved Elgeseter gate i Trondheim sentrum. Den 18 år gamle sjåføren, som fikk førerkort fredag, kom ifølge vitner i «vill fart».

Saken oppdateres.

Operasjonsleder Astrid Metlid i Sør-Trøndelag politidistrikt sier at de to fotgjengerne er sendt til St. Olavs Hospital.

- Flere personer ligger skadd på bakken

En mann på 27 år fikk ifølge St Olavs Hospital skader i ansiktet og i en fot, og beskrives som moderat skadd. Den andre mannen er i 25-årsalderen og er alvorlig skadd med leggbrudd. Tilstanden til begge er stabil.

- Flere personer ligger skadd på bakken, sa et vitne til adressa.no kort tid etter ulykken.

- Det er uforståelig hva som har skjedd og hvordan bilen har havnet på taket.

Bilen, en Nissan Primera, har havnet på taket ved Elgester gate 35. Det er 50-sone på stedet.

- Kom i «vill fart»

Vitner sier til adressa.no at bilen skal ha kommet kjørende i retning sentrum da en foranliggende bil bråbremset. Ulykkesbilen skal ha fått sleng og havnet inn i en husvegg etter at sjåføren bremset.

Bilen skal videre ha veltet og sklidd bortover fortauet etter å ha krasjet i husveggen. Den rev med seg en lysmast på ferden.

- Vitnet har sagt at bilene kom i «vill fart» da den ene forsøkte å kjøre forbi den andre i kollektivfeltet. sier Metlid til NTB.

Førerne av begge bilene var 18 år gamle. Føreren av ulykkesbilen vil få førerkortet beslaglagt og det er tatt utvidet blodprøve av ham.

Fikk førerkort fredag

- Årsaken til ulykken er at sjåføren ikke har tilpasset farten etter forholdene. Han fikk førerkortet fredag og sitter nå i arresten hos oss, sier operasjonsleder Eirik Svendsen til adressa.no i 23-tiden søndag kveld.

Operasjonsleder Metlid opplyste tidligere på kvelden at tre personer satt i ulykkesbilen.

- Disse er tilsynelatende uskadd og er sendt til legesjekk.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.55 søndag kveld.

Veien var en tid sperret og trafikken ble dirigert mens politiet sikret spor på stedet.

Det var søndag kveld vanskelig føre i hele Trondheim.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå