- Svært, svært tragisk

Teolog, lektor og katolikk Egil Mogstad håper den katolske menigheten kan leve videre.

Saken oppdateres.

Avsløringene rundt biskop Georg Müllers seksuelle overgrep går i dag landet rundt. Teolog og medlem av Trondheims katolske menighet Egil Mogstad uttalte til Adresseavisen i fjor at det var godt biskopen dro. Han er overrasket over årsaken.

- Det er naturligvis ikke noe man regner med om sine medmennesker. Som legmann i den katolske menigheten må man likevel stille seg spørsmålet om dette ikke er en ny bit i samme mosaikk. Dette er svært tragisk, sier Mogstad til adressa.no.

I dag kom også den katolske kirke med to pressemeldinger på sine nettsider, som beklager overgrepene på det sterkeste.

Mogstad framholder at det som er viktig for den katolske menigheten nå er å samarbeide, og å skape en sunn og levedyktig menighet.

- Vi har over 70 nasjoner repserentert, og er et naturlig møtested med tanke på integrering. Da er det viktig at vi gjør dette til en sak om å tenke framover.

Livet går videre

Også sogneadministrator Dominic Thanh van Nguyen i den katolske St. Olav menighet er innstilt på størst mulig åpenhet når han skal bearbeide den tunge opplevelsen sammen med menigheten.

Samtidig legger han vekt på at livet må gå videre. Alle tillyste aktiviteter i kirken vil derfor bli gjennomført etter programmet.

-Vi må finne en fornuftig måte å håndtere dette på. Det viktigste er å tenke på offeret og gå frem med ærlighet, sier Dominic som tidligere ikke har vært ute for noe lignende som kirkens tjener.

Kritisk til Singsaas

Mogstad stiller seg kritisk til biskop Singsaas' behandling av avsløringene i den katolske kirke.

LES OGSÅ: - Utenkelig å behandle saken internt

- Det blir lett å vri kniven rundt i andres sår. Singsaas benytter unødvendig mange superlativer om den avgåtte biskopen, men glemmer å feie for egen dør, sier Mogstad, og viser til fjorårets avsløringer om at misjonærbarn i Japan ble misbrukt.

- Vi føler oss helt klart forrådt. Men vi får leve videre. Om andre skal moralisere skal ikke vi avgjøre, sier Mogstad.

 
På forsiden nå