Dromedar fikk pris for kaffen sin

ÅRETS KAFFEBAR 2001: Dromedar med sine to barer i Trondheim halte seieren i land under helgens kaffebransjetreff med NM i baristakunst i Ålesund.

Saken oppdateres.

- Og dette midt oppi femårsjubileumsfeiringen vår, stråler daglig leder og barista Preben Oosterhof. (Barista betyr kaffebartender.) Prisen betyr mer medieblest for Dromedar, som også tidligere har fått pen omtale.

Dromedar ble nominert av en komité nedsatt av spesialkaffebransjen selv, sammen med tre andre kaffebarer i Tromsø, Horten og Kristiansand. Dernest ble kaffebargjester landet over invitert til å stemme for sitt spesielle sted.

- Responsen var formidabel, sier Oosterhof, - vi fikk også 150 stemmer på e-post, helt fra Canada, faktisk, én av dem.

I dag er det fem år siden Preben Oosterhof startet kaffebarvirksomheten sin på Nedre Bakklandet. I fjor sommer utvidet han med en bar til i Nordre gate. Der er Ranja Aarnes daglig leder. I tillegg har Oosterhof åpnet to Dromedar'er i Bergen. Han har ikke noen umiddelbare planer om videre ekspansjon.

- Foreløpig har vi nok med å ta vare på de gjestene vi har fra lokalmiljøet. Det er folk i alle aldre, fra babyer til oldeforeldre. Etter at Dromadar ble med i omtalen av Trondheim i Lonely Planet-guiden, har vi også mange turister innom barene våre.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå