Fornærmede i Müller-saken:

Overgrepsoffer takker kirken

Det tok nesten 20 år før fornærmede i Georg Müller-saken fortalte kirken om misbruket. Nå takker han for oppfølgningen, og oppfordrer andre ofre til å stå frem.

  Foto: scanpix

Saken oppdateres.

Via biskop Bernt Eidsvig velger fornærmede å be andre overgrepsofre om å henvende seg til kirken:

«Jeg vil med dette takke Kirken, biskop Bernt Eidsvig, p. Sigurd Markussen og psykolog Huan Nguyen, familien og nære for å ha hjulpet meg med å overvinne en vanskelig livssituasjon. Jeg vil også oppfordre de av dere som har opplevd overgrep om å ta kontakt med Kirken med deres historier, slik jeg har erfart vil dere både bli sett og hørt og ikke minst få hjelp til å komme videre med livet,» heter det i meldingen som er lagt ut på kirkens nettsider.

Tiet om overgrep

Etter å ha båret på hemmeligheten i rundt 20 år, valgte den nå voksne mannen i januar i fjor å fortelle Kirken om sin overgrepshistorie. Misbruket skjedde for rundt 20 år siden.

Konfrontert med opplysningene tilsto daværende trondheimsbiskop Georg Müller seksuelt misbruk av den tidligere altergutten. 8. juni i fjor forlot Georg Müller Trondheim og den katolske menigheten, som ble forklart at den plutselige avgangen skyldtes samarbeidsproblemer.

Siden har Oslo-biskop Bernt Eidsvig hatt ansvar for Trondheim stift.

Flere ofre har meldt seg

Etter at Adresseavisen 7. april i år avslørte den egentlige årsaken til at biskop Müller forlot Trondheim, har Den katolske kirkens fagetiske råd fått mange nye saker på bordet.

Fornærmede i Müller-saken har ikke ønsket å la seg intervju av mediene, noe han fortsatt ikke ønsker ifølge bistandsadvokat Birte Mjønes. 
        
            (Foto: scanpix)

  Foto: scanpix

På forsiden nå