Må pumpe ut 8000 liter etter syrelekkasje

Brannvesenet klarte ikke å stoppe lekkasjen av etsende og kreftfremkallende syre på Lade.

  Foto: HENNING BETTEN

Saken oppdateres.

Brannvesenet fikk i 1-tiden i natt melding om en syrelekkasje i Trondheim Maskinering sine lokaler i Jarleveien på Lade i Trondheim. Lekkasjen kom fra et kar som rommer 7-8000 liter, og brannvesenet måtte la all syren renne ut da det var umulig å stoppe lekkasjen.

Kreftfremkallende

- Vi må pumpe stoffet over i tette tanker, for vi klarer ikke å stoppe lekkasjen. Lekkasjen ligger under karet, og der kommer vi ikke til, sier brigadeleder Bjørn Rønning i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Karet inneholder kromsyre, som blant annet brukes til kromming av metall. Kromsyren er ifølge brannvesenet etsende, giftig og kreftfremkallende i kontakt med hud. Brannmannskapene jobbet derfor i vernebekledning mens de får syren over i tankene.

Sprer seg ikke ut av rommet

Lekkasjen begrenset seg til ett rom, men rommet hvor karene står er bygd slik at syren ikke renner ut av rommet ved en eventuell lekkasje.

- Vi må bruke pumpeutstyret de har der inne fra før, for hvis vi bruker vårt utstyr må det kasseres etterpå. Derfor velger vi å bruke tid på dette, sier Rønning.

Klokken seks søndag morgen forlot brannvesenet stedet. Da hadde operasjonen gått uten problemer.

 
    
      (Foto: HENNING BETTEN)

  Foto: HENNING BETTEN

 
    
      (Foto: HENNING BETTEN)

  Foto: HENNING BETTEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå