Her er en stor, liten fiskerekord

Per Arne tok rekordmort i Lianvannet.

Saken oppdateres.

Per Arne Holth-Seeland har jobbet som fiskekonsulent i tjue år, både i Norge og Sverige. I Lianvannet fikk han noe i garnet han aldri hadde fått før.– Det ble rekordfiske ja, sier han til adressa.no.

Knuste rekordenMorten ble veid til hele 1356 gram, og var på 46 centimeter. Ifølge Wikipedia er den største morten som har blitt fanget i Norge på 1058 gram og 44,5.– Ifølge nettet er den største som er tatt under sportsfiske på 1200 gram så det er vel rekord, sier Holth-Seeland.Rekordmorten ble døpt Margot. I morgen skal fiskekonsulenten jobbe videre i Lianvannet.

Tok storgjedda

I tillegg dro Holth-Seeland opp en svær gjedde. Et åtte kg tungt eksemplar endte sine dager ved bredden av Lianvannet.– Det er sjelden jeg ser så svære gjedder. Det er klart det er stort det og, sier han.Lianvannet gror igjenHolth-Seeland kom til Trondheim direkte fra en jobb i Jönköping. I Lianvannet skulle han drive uttynningsfiske på mort. Fisken har nemlig en uønsket effekt på vannkvaliteten.– Morten bidrar til at Lianvannet gror igjen, sier Holth-Seeland.

Ifølge Wikipedia er én av følgene av for stor mortbestand at dyreplanktonet beites ned. Det gjør at planteplankton gror fritt. Dermed blir vannkvaliteten dårligere. I tillegg gjør dette sitt til at vannmiljøet endres slik at det blir vanskeligere for andre fiskearter å overleve.

Lian Vel har i fem år hatt et prosjekt på gang som skal hindre at dette skjer. Prosjektet finansieres av Lian Resteaurant og Gråkallbanen og Holth-Seeland leies inn for å fiske ut mort under gytetiden.

 
 
 
På forsiden nå