Elg i sol...siden?

To elgkalver har vært sightseeing i Trondheim i dag.

Saken oppdateres.

De første bildene fra elgkalvenes Trondheims-safari kom inn fra elvepromenaden mot Bakklandet fra Studentersamfundet i dag morges. Siden da har de besøkt både Singsaker, Bakklandet og vært en tur oppe ved Festningen.

- Tok det rolig

Nå melder publikum at de to har bestemt seg for en tur på Solsiden. Frode Jørgensen satt hjemme i stua og drakk kaffe da utsikten plutselig ikke var den samme som før.

- De kom gående ned fra Nonnegata, og stilte seg etterhvert utenfor Bær og bar her på Solsiden. Det så ikke akkurat ut som de hadde det travelt - i lyskrysset kunne det nesten se ut som de ventet på grønt lys, sier Jørgensen til adressa.no.

Returnerte til Møllenberg

Etter å ha stått utenfor kafeen en liten stund, tuslet de to bort på gressmatta bak Dokkparken. Der begynte folk å bli litt for nærgående, mener Jørgensen.

- Da begynte de å springe litt etter folk som kom for nære, men det virket aldri som om de var særlig stressa over situasjonen, forteller han.

Ifølge Jørgensen gikk de to etter hvert tilbake der de kom fra, og ruslet oppover mot Møllenberg igjen.

Viltpatruljen følger med

Viltpatruljen fra Trondheim kommune er også med på turen, og observerer ifølge deres vaktleder hvor de to beveger seg.

- Vi må se an hvor mye trafikk som er rundt dem, og hvor de går videre. Enten må vi få dem ut i marka, eller så må de avlives, sier han.

Sistnevnte alternativ er så langt ikke aktuelt, men det kommer ifølge vaktlederen helt an situasjonen. Hvorvidt representanten som er med på byturen har med seg våpen eller ikke, var foreløpig uklart.

 
 
På forsiden nå