- Det gjør oss sinte

Palestinavenn Rita Ottervik holdt apell på dagens Gaza-demonstrasjon på Torvet.

Saken oppdateres.

I dag morges tok israelske soldater kontroll over nok et aktivistskip med humanitær hjelp på vei til Gaza. Bordingen av båten skjedde denne gang uten vold, ifølge NTB. I grell kontrast til bordingen av aktivistskipet «Mavi Marmara» mandag, der ni propalestinske aktivister ble drept i opptøyene om bord.

Ønsker økonomisk boikott

Her hjemme arrangerte Palestinakomiteen i Trondheim, sammen med flere andre organisasjoner, en protestmarkering på Torvet, under parolene «Opphev blokaden av Gaza» og «Pensjonsfondet ut av Israel».

Ordfører Rita Ottervik holdt en ektefølt appell til de flere hundre frammøtte. I talen framholdt ordføreren, iført palestinaskjerf, det vedtatte ønsket fra Trondheim AP om økonomisk boikott av staten Israel.

- Heldigvis gikk ikke liv tapt denne gangen, men blokaden opprettholdes. Vi ser sult, undertrykkelse og nød, og det gjør oss sinte, sa Ottervik fra scenen.

Tror støtten er bred

Til adressa.no sier ordføreren at hun støtter sivilbefolkningen på Gaza.

- Bordingen av disse båtene har en symbolverdi for den pågående konflikten, men det er først og fremst sivilbefolkningen på Gaza jeg støtter, sier hun.

Ottervik tror også at støtten til palestinerne er større i Trondheim enn før.

- Det er godt oppmøte her til å være én dags varsel, men jeg tror det er mange der ute som støtter samme sak. De siste hendelsene gjør flere og flere oppmerksomme på at dette ikke lenger er noe vi kan tolerere, sier Ottervik til adressa.no.

Krever handling

Samtidig minnet hun om at det er urettferdighetene i Midtøsten det protesteres mot, og at jøder i Trondheim og staten Israel ikke nødvendigvis har samme standpunkt.

Også prest ved Byåsen menighet Maria Paulsen Skjerdingstad og LO-representant Jo Skårderud holdt appeller. Skjerdingstad kritiserte blant annet biskop Tor Singsaas for å være for forsiktig i uttalelsene om konflikten, og sa at kirken ikke lenger kunne stå og se på overgrepene.

- Tida for fine ord er over. Nå kreves handling!

 
 
 
På forsiden nå