Kritisk for 16-åring med brannskader

En 16 år gammel gutt er sendt til Haukeland universitetssykehus i Bergen med alvorlige brannskader etter at han tømte brennbar væske mot et bål i Brundalen i Trondheim lørdag kveld.

Saken oppdateres.

Tilstanden for en 16 år gammel gutt er fremdeles kritisk etter en brann lørdag kveld, ifølge pressekontakt Camilla Crone Leinebø ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Brannvesenet rykket lørdag kveld ut til en brann på en veranda som tilhører en brakke ved Brundalen videregående skole i Trondheim. Da utrykningsenhetene fra brannvesen, ambulanse og politi kom til stedet, hadde 16-åringen fått omfattende skader i brannen.

- Fire-fem gutter hadde tent bål og funnet noe brennbar væske som de har tømt på. Dermed har det oppstått en reaksjon slik at det har vært et smell og voldsom flammeutvikling. Den ene gutten har blitt antent, sa politiets innsatsleder Svein Tanemsmo lørdag.

Tømte væske mot bålet

- Gutten var bevisst da vi kom, og han er nå kjørt til sykehus, sa Tanemsmo.

Ifølge en pressemelding fra St. Olavs Hospital sent lørdag kveld var 15-åringen alvorlig skadd, men tilstanden hans stabil. Gutten ble sendt rett til operasjon på sykehuset, og er nå sendt videre til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Guttene, som er i alderen 12-16 år, skal ha funnet et rør som de satte mellom verandaen og bålet. Deretter forsøkte den ene gutten å tømme væsken gjennom røret og ned på bålet. Alle guttene sto like ved bålet, men bare 16-åringen som tømte væsken i røret skal ha blitt skadd.

Preget av hendelsen

Det er ikke kjent hva slags væske det er snakk om.

- Det vet vi ikke ennå. Vi sikrer materiale fra stedet for å få analysert det, sa Tanemsmo.

Guttene som kom uskadd fra hendelsen ble kjørt hjem til foreldrene sine.

- De er alle sammen veldig preget av hendelsen. Vi har vært i kontakt med foreldrene deres slik at de er klar over hva som har skjedd, sa innsatslederen.

Til tross for kraftige flammer var det hele raskt over, slik at det er små materielle skader på stedet. Ingen av naboene har sett selve hendelsen, men hørte smellet et stykke unna.

 
 
 
 
 
På forsiden nå