Slik blir din nye busshverdag

Fra mandag skjer det store endringer i Trondheim.

Saken oppdateres.

Fra A te' B skal du fortsatt komme deg. Men fra mandag skjer det endringer for de bussreisende i Trondheim.

Selskapet AtB tar over ansvaret halvparten av busstrafikken i byen fra 23. august, men allerede førstkommende mandag blir det forandringer.

- Du får ikke lenger kjøpt busskort og billetter i Dronningens gate. Dette kontoret har sin siste åpningsdag på lørdag, og fra nå av er billetter å få kjøpt på vårt kontor i Kongens gate 34, sier markedssjef i AtB Grete Opsahl.

Dette betyr at alt salg av billetter og periodekort nå vil foregå gjennom AtB.

Andre måter å kontakte selskapet på er på Trondheim Sentralstasjon, på nettsiden www.atb.no eller telefonnummer 177.

Mindre kontanter

Utover høsten vil det også jobbes med å få kontantløse busser. Det betyr at billetter i større og større grad skal kjøpes utenfor selve bussen.

- Dette er blant annet med hensyn til sikkerheten til sjåførene. Vi har allerede inngått et samarbeid med Reitan-kioskene om salg av billetter der, sier Opsdahl.

Det jobbes også med at man kan bestille billett og busskort via SMS.

I Oslo er det slik at det er billigere å kjøpe billetter før enn på selve bussen. Slik blir det ikke i Trondheim – i alle fall med det første.

Ingen prisendringer

- Takstene er forholdsvis satt. Så foreløpig blir det ingen endringer i pris. Men det er ikke umulig at det blir noen prisendringer fra nyttår. Det er blant annet kommet indikasjoner på at det kan bli billigere periodekort, sier markedssjefen.

I de nærmeste ukene vil flere og flere av byens busser også endre farge. Halvparten av byens busser vil bli malt lysegrønne.

- Den resterende halvparten vil fortsatt ha Team Trafikk-logo. Men det kundene må huske er at alt billettsalg skal foregå gjennom AtB, sier Opsahl.

Det imidlertid ingen radikale endringer på rutenettet med første.

- Men det vil jobbes med å få busstilbudet optimalisert. Målet vårt er at kollektivtilbudet i Trondheim skal bli så enkelt og godt som mulig, sier Opsahl.

 
 
 
På forsiden nå