- Får være grenser for frekkhet

Politiet likte ikke parodien, men vet ikke om fører kan straffes.

Saken oppdateres.

Bilen ble først observert da den passerte en politibil i Kjøpmannsgata sent tirsdag kveld.

- Den ble stoppet klokken 23.20. Eier fikk en formaning om å omdekorere bilen. Det er jo åpenbart at de har prøvd å få den til å ligne på en politibil, sier operasjonsleder Arve Vagnild ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.- Grenser for frekkhet

Dekoreringsforslagene fra politiet later ikke til å ha falt i god jord. Onsdag fikk adressa.no tilsendt et bilde fra en leser. Der er «Parodi-bilen» stoppet igjen.

- Det får da være grenser for hvor frekk man kan være, sier Vagnild.

Ifølge leseren skjedde dette tidlig på ettermiddagen ved en Statoil-stasjon på Klett. Denne gangen har imidlertid ikke operasjonssentralen registrert opplysninger på hva som skjedde videre.

Kan gi tre måneders fengsel

Også tidligere har politiet stanset en bil som har lignet på et utrykningskjøretøy. Adressa.no har omtalt kjøretøyet «Ubalanse», som har et utseende som i stor grad ligner en vanlig ambulanse. Da mente Statens Vegvesen at bildekoren er lovlig.

LES OGSÅ: - Denne er 100 prosent lovlig

Likevel kan «Parodi-bilen» være et brudd på norsk lov. At noen offentlig bærer uniform eller andre kjennetegn som kan forveksles med offentig tjenesteforhold, kan straffes med bøter eller fengsel inntil tre måneder. Det er usikkert om politiet vil straffeforfølge eieren av bilen.

 
På forsiden nå