Stenger politistasjonen på grunn av dårlig råd

På grunn av trang økonomi har trondheimspolitiet flere ganger måttet stenge politistasjonen for publikum den siste tiden, og det vil skje igjen.

Saken oppdateres.

SI DIN MENING: Hva synes du om at politiet stenger dørene?

Geir Olav Granbo, fungerende politistasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Trondheim, beklager stengningen av publikumsmottaket. Han gjør det imidlertid klart at byens befolkning må påregne at politistasjonen vil bli stengt enkelte kvelder de neste ukene også.

Kalte ikke inn ekstravakt

– Det har skjedd før, og det vil også skje i begrenset omfang frem mot jul. Men øyeblikkelig hjelp vil bli behandlet. Torsdag kveld ble publikumsmottaket stengt på grunn av sykmeldinger og hull i turnusen. Det er en kjent sak at vi har en trang økonomisk situasjon og at vi hele tiden må gjøre prioriteringer. Derfor ble det ikke kalt inn ekstravakter, sier Granbo.

Kenneth Rønning (35) og fem-seks andre personer ble møtt av stengt inngangsdør da de oppsøkte politistasjonen i Trondheim i 15.30-tiden torsdag. Vanligvis har publikumsmottaket åpent til klokken 22 både på hverdager og i helgene.

– Jeg dro innom stasjonen for å hente noe, men det var stengt. Det å stenge politistasjonen i Norges tredje største by på denne måten virker jo helt utrolig, sier 35-åringen.

Oppgitt

Den eneste informasjonen om stengningen var en lapp på inngangsdøren. Der sto det også et telefonnummer som eventuelle fremmøtte kunne ringe om de ikke kunne vente med sin henvendelse til neste dag.

Både jeg og de andre fremmøtte prøvde å ringe, men det var umulig å komme gjennom. De andre var like oppgitte som meg, og det var like før jeg ringte nødnummeret 112. Jeg trodde politistasjonen alltid var åpen – de burde i alle fall ha varslet om at de holder stengt, mener 35-åringen.

Adresseavisen har tidligere omtalt den vanskelige ressurssituasjonen ved politistasjonen, og daværende stasjonssjef Ove Sem opplyste i juni at trondheimspolitiet måtte nedbemannes med 14 stillinger for å spare. Dette mente han ville ramme etterforskningen av vinningskriminalitet, narkoforbrytelser, økonomi- og trafikksaker.

– I løpet av 2010 har vi nedbemannet med en god del ansatte, uten at jeg kan gi et eksakt tall. Men vi håper at den økonomiske situasjonen skal bedre seg etter hvert, sier Granbo.

- Behov for mer politi

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag erkjenner at stengningen kan føre til at de ikke mottar anmeldelser de ellers ville fått. Han poengterer at dette ikke berører etterforskningen av alvorlige saker.

– Publikumsmottaket har vært stengt en del kvelder fra midten av juni og frem til i dag, men vi mener at problemet vil bli mindre fra midten av oktober, sier Moe.

– Synes du det er akseptabelt at politistasjonen i landets tredje største by stenger dørene for folk før klokken 16.00?

– Jeg ønsker selvfølgelig at publikumsmottaket skal være åpent, det er en viktig del av publikumsservicen vår. Men det overordnede er at det er behov for flere polititjenestemenn ved Sør-Trøndelag politidistrikt, og det er det ikke midler til. Samtidig må vi bli flinkere til å beregne hvor mye frie driftsmidler vi har behov for i løpet av et budsjettår, og hvor mye overtid som skal settes av, sier Moe.

SI DIN MENING: Hva synes du om at politiet stenger dørene?

 
 
 
 
På forsiden nå