Haivinter på Solsiden

Thomas Birkeland sto med begge beina uti da han så fire haier svømme rundt.

Saken oppdateres.

Vaktmester Thomas Birkeland hadde begge beina uti bassenget på Solsiden ved 05.00-tiden torsdag morgen. Den gamle skipsdokken skulle dreneres for rengjøring. Birkeland hadde gått en runde i vannet da han plutselig så en litt annerledes fisk.

Er det hai? Døm selv, se video øverst i saken!

- Jeg ser jo at det er en hai, sier han.

- Har haieffektene

Jan Tore Fladvad, som er eier av Manna Brasseri, så også fiskene. Han er ikke tvil.

- Den har jo ryggfinne og alle effektene. Jeg mener at det er en hai, ja - uten at jeg er biolog. Men jeg har fått det selv flere ganger når jeg har vært på fiske. Den største av dem er rundt en meter lang, sier han.

Dersom det stemmer er det altså fire haier av typen pigghå, som svømmer rundt i bassenget foran restaurantstripa. Birkeland var imidlertid ikke redd for tærne sine. Pigghå skal ikke være farlig for mennesker. Han har ingen anelse om hvordan de har kommet seg inn dit.

Går mot haisommer

- Om ikke det er noen som har satt de ut så kan de ha kommet inn som yngel gjennom pumpa. Vi har jo noen få havørreter som har kommet inn på slikt vis.

Haiene vil ikke komme seg ut derfra med det første. Birkeland er også opptatt av at de får leve i fred. Dermed kan haiene på Solsiden bli en liten turistattraksjon til neste år.

- Det er jo bare morsomt. Det kan bli en haisommer, selv om den er i det minste laget.

PS: Tittelforslag som ble vurdert, men forkastet til denne saken var «Haihøst», «Her bli det liv hai, hai», «Hai five», «Haisann», «Hailelujah», «Hai itj hørt på maken», «Hunting hai and low», «Haiketur på Solsiden»

Hva er din tittel?

På forsiden nå