Det skriver forskning.no.

Utviklet migrene

En skandinavisk studie har tatt utgangspunkt i svarene fra 22 000 mennesker som ikke slet med migrene eller hodepine. I 1997 svarte de på spørsmål om trening og livsstil. I 2008 viser det seg at personer som trente hardt hadde størst sannsynlighet for å utvikle migrene. De som ikke trente så mye slet mer med vanlig hodepine og andre helseproblemer.

- Resultatene viser at migrene står i en særstilling i forhold til annen hodepine, og må tas spesielle hensyn til når man trener, sier overlege Knut Hagen ved Nasjonalt Kompetansesenter for hodepine til forskning.no.

Hvorfor det er slik gir ikke undersøkelsen klare svar på.

Ikke tren deg tom

22 prosent av migrenepasientene sier også at trening kan utløse anfall.

- Det er ingen som vet riktig hvorfor dette utløser migrenen, men vi vet at hard trening svekker immunforsvaret, og dermed kan det hende at andre utløsende faktorer får overmanne kroppen etter en økt som har gjort deg utmattet, sier Hagen til nettsiden.

For å unngå anfall anbefaler legene å ikke trene seg helt tom, men det er ikke sikkert at hard trening fører til at personer utvikler migrene.

- Det er først og fremst de som er ekstra sårbare for å utvikle migrene som kan få det ved å trene hardt regelmessig. Derfor bør kanskje de som vet at de har migrene i familien vurdere å legge seg på en noe lavere intensitet, sier Hagen.

Foto: SCANPIX