Får ikke tent lys på grava på julaften

Lademoen kirkegård har snødd ned.

Saken oppdateres.

- Jeg tror nok det er noen som blir veldig lei seg i dag, når de ikke kommer seg til sine kjæres gravsteder, sier besøkende Guri Zeiner.

Hver julaften tar Guri Zeiner turen til Lademoen kirkegård i Trondheim for å tenne lys for avdøde foreldre og besteforeldre.

I formiddag ble hun overrasket av store mengder snø på kirkegården. Det ligger dyp snø over plassen, og ifølge Zeiner må man vasse i snø opp til knærne for å komme seg frem.- Graven jeg steller ligger nært inngangspartiet, så jeg kom meg heldigvis fram. Men jeg møtte mange som skulle lenger inn på kirkegården som ikke visste om de kom til å komme seg til gravene, sier Zeiner.Brøyter bare hovedveiene

Det er Kirkelig fellesråd som brøyter kirkegårdene i Trondheim. Men de har kun ansvaret for å brøyte hovedveiene inne på gårdene.- Vi brøyter hovedveiene etter behov. Men veiene inn til gravene må folk brøyte seg selv, selv om det er julaften, sier rådgiver i fellesrådet, Helge Rask.

Eldre besøker kirkegårdene

- Det er mange godt voksne som besøker kirkegårder i dag, og det er ikke nødvendigvis så enkelt for dem å brøyte selv, mener Zeiner.

Hun sier hun skjønner at ikke fellesrådet kan brøyte alle kirkegårdene, men mener at det kanskje kunne vært vist litt mer omtanke på julaften.- Det er veldig viktig for mange å dele denne dagen med de man er glad i som har gått bort, sier Guri Zeiner. 
På forsiden nå