- Reiste seg og smelte henne rett i bakken

Sjokkerte vitner så at den eldre kvinnen bli angrepet av elg i ettermiddag. Et under at det gikk så bra, hevder de som så elgangrepet.

Saken oppdateres.

- Vi prøvde å sperre av med bilene, så elgen ikke skulle gå etter kvinnen, sier Bjarne Skipperø.

Han var ute og kjørte, da han stanset for den eldre kvinnen ved fotgjengerfeltet på Moholt. Men fra bilsetet ble han vitne til det brutale angrepet fra skogens konge.

Reiste seg på to

Den 76 år gammel dame fikk et ublidt møte med elgen da hun gikk på en spasertur fra Sion Sykeheim fredag kveld.

Elgen kom etter henne og gikk etter hvert til angrep. Det bekrefter operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa no.

Det skal dreie seg om en ung okse, og kvinnen har forklart at den senket hodet og la ørene flatt bakover før den gikk opp på bakføttene og gav henne en dunk med forføttene. Hun skal tilsynelatende ha kommet seg fra hendelsen uten alvorlige skader, og ble kjørt hjem til sykeheimen. Hun vil få tilsyn av lege der, for å forsikre at hun ikke har fått hardere medfart enn man går ut fra.

Flere elger i området

Politet oppholder seg nå i området og søker etter den mannevonde elgen, som de for anledningen har kalt Anton, og flere av hans artsfrender. I går kveld ble det meldt om observasjoner av fire eller fem elger i området.

- Vi prøver å holde folk på avstand. Elgen er jo klart mannevond, forklarer operasjonslederen. Han henviser til oppførselen med å senke hodet og legge ørene flatt.

- Da gjør du klokest i å forlate området.

Det er sannsynligvis snømengedene i marka som har gjort at elgene trekker ned i bynære strøk. Viltnemda er også kontaktet, og er med på søket i området. Angrepet skjedde i området mellom Eberg skole og Moholt kirke.

Se videoen av den mannevonde elgen.

 
 
 
 
På forsiden nå