Enorme vannmengder på veiene

Tette kumlokk og store dammer skaper problemer for Trondheim bydrift lørdag.

Saken oppdateres.

- Trondheim bydrift er ute med de mannskapene de har, blant annet med en «steam-bil» for å tine opp sluk og kumlokk, sier operatør Tor Eliassen ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Mange henvendelser

Brannvesenet tar imot henvendelsene fra publikum på vegne av kommunen i dag, og de har det vært mange av.

- Vi får inn en del adresser som vi viderebringer til bydriftsavdelingen, samt at de sikkert vet om en del flaskehalser selv. Det er jo mange slike plasser, og dette er ikke noe ukjent fenomen, sier Eliassen.

- Unngå vannlekkasjer

Det har dessuten blitt meldt om at vannet har kommet seg innendørs. Eliassen oppfordrer derfor publikum til å finne frem spade, øks og spett for å lede vannmengdene vekk fra egne husvegger, for å unngå vannlekkasjer.

Motoren stoppet i dammen

Også politiet har fått flere meldinger om store vannmengder i morgentimene.

- Det er mye vann i veibanen i Utleirvegen på Nardo, og i Torbjørn Bratts vei. Trondheim bydrift har blitt sendt til begge disse stedene. Vi har i tillegg fått melding om en stor dam i Olsovegen på Marienborg. Der er det mellom 20 og 30 centimeter dypt, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

I Utleirvegen har en bil kjørt inn i vannmengdene og fått motorstopp, og denne har nå blitt tauet vekk, ifølge operasjonslederen.

 
På forsiden nå