Trekker anken

Tiltalte ønsker ikke lenger at lagmannsretten skal behandle anken hans.

Saken oppdateres.

På grunn av tiltaltes helsemessige tilstand ble retten hevet midt under forhandlingene i går. I dag bestemte han seg for å trekke anken, umiddelbart etter at Frostating lagmannsrett var satt. 25-åringen godtar dermed dommen fra Sør-Trøndelag tingrett på fengsel i 17 år.

- Han har det ikke bra. Han klarer ikke å gjennomføre ankebehandlingen. Han har et ønske om å skjerme seg selv, og ikke minst de pårørende til avdøde mot en ny runde i retten, sier forsvarer Johnny Veum.

- Vil beholde kontrollen

25-åringen er innstilt på å gjennomføre straffen han fikk i tingretten.

- Han ser dette som en måte å beholde kontrollen over sin psykiske og fysiske helse, og en måte å slippe å påføre andre mer smerte, sier forsvareren.

LES OGSÅ: Tiltalte brøt sammen

Mannen ble i Sør-Trøndelag tingrett i september i fjor dømt for drapet på sin studentnabo (29) på Kalvskinnet i Trondheim. Ut fra politiforklaringer og tekniske bevis mener påtalemyndigheten at tiltalte tok kvelertak på avdøde, slo henne flere ganger med en flaske i hodet og skar over halsen hennes med en kniv.

LES OGSÅ: - Veldig vanskelig å være her

LES OGSÅ: Drapsdømt anker dommen

Deretter mener statsadvokaten at han misbrukte henne seksuelt før han forlot leiligheten. Tiltalte har forklart i politiavhør at han tok hendene rundt halsen til kvinnen, men at han deretter ikke husker mer.

Lettede pårørende

Etter sammenbruddet i retten i går, fikk mannen medisinsk behandling i Trondheim fengsel i går. Han er imidlertid ikke sterk nok til å kunne fortsette rettsforhandlingene.

Den avdødes mor er lettet over avgjørelsen.

- Jeg er lettet, dette er tross alt det beste, sier hun. Hun var ikke forberedet på at drapsmannen ville trekke anken.

- Så akkurat kjenner jeg litt tomhet, men det skal bli godt å slippe å gjenoppleve hendelsen en gang til, sier hun.

 
På forsiden nå