- Æ synes det e for drøyt

Trønderne er generelt sett misfornøyde med de skyhøye bensinprisene.

Saken oppdateres.

- Vi vet ikke noe om hva som skjer i morgen. Det er markedet som bestemmer det, sier daglig leder ved Esso Sandmoen, Jan Erik Jacobsen.

95 blyfri bensin koster nå over 14 kroner literen ved bensinstasjonene i trondheimsområdet. Dette misliker kundene.

LES OGSÅ: Rekordpriser på bensin

- Jeg synes det er for drøyt, sier Per Morten Tøndel. Han er bilmekanikerlærling og sier at det blir for dyrt å kjøre bil.

Ikke store endringer i vente

Det er ingen trøst å hente fra oljeselskapene. De har ikke forventninger til store endringer.

- Vår veiledende pris i Norge er nå kr 14,23 på én liter bensin, sier Knut Hansen som er pressetalsmann i Statoil Norge.

- Veiledende pris på bensin i Norge gjenspeiler de internasjonale prisene, påpeker Hansen. Veiledende pris påvirkes av innkjøpsprisen på råolje, dollarkursen, samt tilbud og etterspørsel på ferdigraffinerte produkter som bensin internasjonalt. Pumpeprisen lokalt, altså prisen kundene betaler, gjenspeiler konkurransen i markedet.

Om fremtidige priser sier Statoil lite. - Vi skal ikke spå i noen kule, men vi ser ingen store endringer i veiledende pris i nær fremtid, avslutter pressetalsmannen.Prisrekord i forrige uke

- Urolighetene i verden påvirker veldig mye, spesielt i Midt-Østen, sier Bernt Randel, regionsjef i Shell. Han forklarer at de høye drivstoffprisene vi ser er resultatet av en generelt stor etterspørsel etter olje.

Dessuten har blant annet naturkatastrofen i Japan ført til at det er færre raffenerier i bruk på verdensbasis, forklarer Randel. Jordskjelvene ødela viktige oljeraffenerier.

- Allerede for to uker siden nådde vi en pristopp i hele markedet, sier Randel. Forrige prisrekord var i 2008, og da var dieselprisene høyere enn de er i dag. Spår bensinpris på over 15,50 kroner literen

Vi må nok venne oss til den høye prisen, mener regionsjefen i Shell.

- Vi er spent nå framover, men uten at jeg vet, håper jeg at prisene stabiliserer seg, tilføyer regionsjefen.

Se videoen og hør hva de trønderske kundene mener.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå