Narkotiltalt 21-åring:

- Jeg spilte ulovlig poker mot Northug

Gikk fra varetekt til lyssky spillebule i Trondheim sentrum.

Saken oppdateres.

21-åringen fra Trondheim er tiltalt for grov narkotikakriminalitet i straffesaken som denne uken går for Sør-Trøndelag tingrett.

I mai 2009 forsøkte han å frakte 9,9 kilo hasj med toget fra Oslo til Trondheim.

Politiet mener at Leif Ivar Kristiansen (51), den antatte lederen av Hells Angels i Trondheim, er operasjonens bakmann.

- Spilte poker hele natten

Noe gikk imidlertid galt - 21-åringen ble pågrepet på Støren stasjon, og hasjpartiet ble beslaglagt.

Påtalemyndighetene hevder at Kristiansen i ettertid har truet til seg erstatning fra 21-åringen og en medtiltalt 32-åring for dette beslaget.

32-åringen, som er under vitnebeskyttelse, har tidligere fortalt at 21-åringen ble utkommandert til Hells Angels-lokalene i Trolla etter å ha blitt sluppet fri fra varetekt.

Der skal Leif Ivar Kristiansen har tatt kvelertak på den unge mannen. 21-åringen har imidlertid en annen versjon av hva som skjedde kvelden den 8. juni 2009.

- Jeg røyket hasj, drakk og dro på en pokerklubb i byen. Det jeg husker best er at jeg og Petter Northug spilte poker til klokken seks om morgenen, sa 21-åringen i retten.

Stevner ikke Northug

Han utdyper overfor adressa.no:

- Vi spilte mange potter. Jeg husker ikke hvem som vant hva. Men Northug er en flink pokerspiller, sier 21-åringen, og legger til:

- Han hadde et par fine bløffer å vise fram.

Det var Leif Ivar Kristiansens forsvarer Morten Furuholmen som ville gå nærmere inn på detaljene rundt den aktuelle kvelden i retten onsdag.

Men det er ikke aktuelt å stevne Petter Northug som vitne. Det sier både Furuholmen og påtalemyndighetene ved politiadvokat Per Martin Utkilen til adressa.no.

- Dette er 100 prosent vrøvl!

- Jeg har aldri spilt ulovlig poker. Denne påstanden er 100 prosent vrøvl og fri fantasi.

Det er Petter Northugs reaksjon på at han tidligere i dag ble trukket inn i HA-saken gjennom en vitneforklaring. Et vitne i saken mente han kunne bevise at han ikke var blitt banket opp av Leif Kristiansen 8. juni 2009 fordi han den kvelden hevdet å ha spilt poker med Petter Northug på en ulovlig spilleklubb i Trondheim, en klubb som siden skal ha blitt nedlagt.

Gjennom sin pressetalsmann Otto Ulseth sier Petter følgende om påstanden:

– Jeg har aldri spilt ulovlig poker i Norge eller noen annen plass, så dette er vrøvl og fri fantasi. Jeg har vært veldig nøye med å holde meg unna dette, og har aldri spilt om penger i Norge, uttaler Petter.

Han har i dag vært på skitrening i Meråker og ikke tilgjengelig for kommentar, men Otto Ulseth sier at akkurat dette har han og Petter snakket mye om, og vært helt klare på at de har villet unngå.

Enkelte nettsteder har tidligere i dag gjengitt vitneforklaringen der Petters navn ble trukket inn, noe Ulseth misliker sterkt.

– Det er et klart brudd på reglene om samtidig tilsvarsrett, sier Ulseth.

- Proff pokerspiller

Også en annen pokerspiller forklarer seg i Sør-Trøndelag tingrett nå, en 30 år gammel mann fra Oslo. Mannen er tiltalt for å ha gjort avtale med Leif Ivar Kristiansen om å levere hasjpartiet på 9,9 kilo til 21-åringen. I retten hevdet imidlertid 30-åringen at Kristiansen kun kjente til tre av disse kiloene, og at det ble gjort en separat avtale med 21-åringen om resten av partiet.

Da tingrettsdommer Rune Lium innledningsvis ba mannen oppgi yrket sitt, opplyste 30-åringen at han var snekker, samt profesjonell pokerspiller.

 
 
På forsiden nå