- Har sjelden vært så ekstremt som nå

Mc-førere frykter ulykker som følge av dårlig veivedlikehold.

Saken oppdateres.

Med vårløsningen har dumper, telehiv og store hull dukket opp over store deler av veinettet i Trøndelag.

Dårlige veier fører til skader på kjøretøy, men også til ulykker. NAF MC i Trondheim og Norsk Motorcykkel Union (NMCU) har nå bedt sine medlemmer om å være ekstra forsiktige.

- Det er helt klart en rekke faremomenter nå. Motorsykler kan fort velte om man kjører på et hull eller sklir på grus. I tillegg har vi vært i dvale en hel vinter og er kanskje litt rustne selv også. Så vi har bedt våre medlemmer om å være ekstra varsomme nå, sier leder i NAF MC Trøndelag Geir Skjold-Johnsen til adressa.no.

LES OGSÅ: - Til slutt vil ikke veiene være kjørbare

- Ekstra farlig for mc

At veiene må rustes opp er han ikke i tvil om. Det er heller ikke Hans Petter Strifeld i NMCU.

- Veinettet bærer preg av en ekstraordinær vinter. Når veiene er dårlige er det ekstra farlig for oss mc-sjåfører, sier han.

Han har kjørt mc i 20 år og har aldri opplevd så ille veier som nå.

- Jeg har vært ute og kjørt noen turer i år allerede og har sjelden opplevd det så ekstremt før. Det verste er dype hull eller langsgående dype sprekker. Får man fremhjulet ned i en slik sprekk ligger man dårlig an, sier Strifeld.

Forventer at veiene fikses

På hjemmesidene til NMCU kan man fylle ut ei veifelleskjema, hvis man opplever direkte farlig vei. Selv om NMCU ønsker at sjåførene varsler, ber de også om at folk har litt tålmodighet.

- Vi må ha litt tålmodighet og vente med å sende inn veifellemeldinger på skader og grus til Statens vegvesen har fått en mulighet til å rydde opp. Men vi forventer at dette blir gjort innen rimelig tid. Den store strømmen av motorsyklister kommer på veiene i begynnelsen av mai, og vi forventer at mye vil være fikset før da, påpeker Strifeld.

Selv har han ikke vært ut for ulykker som følge av dårlig vei, men vet om flere andre tilfeller. Nå krysser han fingrene for at veiene blir fikset før det skjer alvorlige ulykker.

- Veimyndighetene skal vite at vi følger med. Så får mc-syklistene gjøre sitt ved å være føre var og ta det rolig, råder Strifeld.

Trondheim på klagetoppen

I mars ble nettstedet fiksgatami.no lansert, hvor man kan melde inn veier man er misfornøyd med.

Den første tiden etter at nettstedet ble lansert var Trondheim på klagetoppen.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå