Bengt og Kristins baby

Her er mirakelgutten til Bengt Eidem og Kristin Onsøien. Å bli foreldre til William er det største som har skjedd i livet deres.

  Foto: VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

En lykkelig liten familie tar imot Adresseavisen i hjemmet sitt på Bakklandet i Trondheim. Både Bengt og Kristin setter stor pris på hverdagslivet som småbarnsforeldre. Lenge trodde de at ønsket om egne barn var en fjern og uoppnåelig drøm. Men onsdag 16. mars kom vesle William til verden, en livskraftig liten krabat som sier tydelig ifra straks han føler seg litt utilpass.

Bengt var nesten sikker på at han ikke kunne bli far. For seks år siden ble han rammet av en svært hissig kreftform som nær kostet ham livet. Behandlingen omfattet store doser cellegift samt beinmargstransplantasjon. Behandlingen var vellykket. Etter noen måneder ble Bengt erklært kreftfri. Men samtidig visste han at behandlingen sannsynligvis hadde gjort ham steril.

Mens Bengt var syk, startet han en landsomfattende kampanje for å verve flere blod- og beinmargsgivere. Kampanjen fikk stor oppmerksomhet i alle medier. Nesten 10 000 nye givere meldte seg. Også mange av Bengts gamle venner fra politikken støttet opp om kampanjen. Da sykdommen rammet var Bengt politisk rådgiver hos forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Fire år etter det første sykdomsutbruddet, ble Bengt syk igjen. Samtidig ble det oppdaget at han produserte egne sædceller. Denne oppdagelsen ga kjæresteparet krefter til å kjempe seg gjennom nye runder med sykdom og cellegift. Og igjen ble Bengt helt frisk.

Nå gleder Kristin og Bengt seg over sitt nye liv som småbarnsforeldre. De takker også alle som har gitt hjelp og støttet gjennom vanskelige perioder, både familie og venner, men også blant spesialistene ved Rikshospitalet og St. Olavs hospital.

– Vi opplever at svært mange gleder seg sammen med oss. Slik har det vært siden det ble kjent at Kristin var gravid, sier Bengt.

Selv har han blitt en dreven bleieskiftarbeider. Også Kristin roser ham for innsatsen.

I 2007 ble Bengt Eidem valgt inn i Trondheim bystyre for Høyre, men han stiller ikke til valg for en ny periode. I november i fjor ble han ansatt som fagsjef i Oljeindustriens Landsforening (OLF) og er nå ukependler mellom Trondheim og Oslo.

Les mer om Bengt Eidem og mirakelbabyen i dagens utgave av Ukeadressa.

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå