To kvinner overfalt og voldtatt

To unge kvinner overfalt og voldtatt i Trondheim på to dager. I tillegg ble en kvinne forsøkt voldtatt en uke tidligere.

Saken oppdateres.

18-åringen var på vei hjem fra fest da hun skal ha blitt dratt over ende og voldtatt på Byåsen. Dette er den andre overfallsvoldtekten i Trondheim denne måneden.

– Vi ser svært alvorlig på at vi har to overfallsvoldtekter på så kort tid. Det er sjelden vi har slike saker i Trondheim.

Det sier Marit Johanne By, fagleder for overgrepssaker ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

I tillegg etterforsker trondheimspolitiet et voldtektsforsøk etter at tre menn fra Midtøsten skal ha overfalt en kvinne i 20-årene ved Bakke bydelshus på Møllenberg i begynnelsen av april. Denne kvinnen klarte imidlertid å stikke av.

– Ingen hørte rop

Det sist anmeldte overfallet skal ha skjedd på Byåsen natt til lørdag 9. april. En 18 år gammel kvinne hadde vært på fest og var på vei hjem til en venninne da hun traff tre menn øverst i Bøckmans veg i 02.00-tiden på natten. De tok følge med henne nedover veien. Også i dette tilfellet er mennene beskrevet som menn fra Midtøsten, mulig kurdere.

– To av mennene sprang etter hvert fra stedet, men en av dem fortsatte å gå sammen med henne. Han begynte å ta på den fornærmede, før han dro henne over ende i en grop ved en innkjørsel noen hundre meter fra Prix-butikken. Der ble hun voldtatt. Fornærmede forsøkte å rope om hjelp, men ingen hørte henne, sier By.

Politiet har også gjort en rundspørring i nabolaget rundt åstedet, men uten resultat. Kvinnen har gitt en svært god og detaljert beskrivelse av gjerningsmannen, og politiet håper dette kan være med på å oppklare saken.

«Voldtektsstien»

– Vi vil gjerne ha tips fra folk som kan ha sett eller hørt noe denne natten. På det aktuelle tidspunktet skal det også ha stoppet en grå bil ved åstedet, sier By.

Politiførstebetjenten opplyser at 18-åringen ble utsatt for en fullbyrdet voldtekt, og at kvinnen på eget initiativ oppsøkte voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital i etterkant. Forklaringen til politiet ble inngitt onsdag i forrige uke.

Den andre overfallsvoldtekten som trondheimspolitiet etterforsker, skjedde på Berg natten før 18-åringen ble overfalt.

En kvinne i 20-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt av en mann med norsk utseende da hun gikk oppover gangveien mellom Dybdahls veg og Jonsvannsveien. Dette er en trang og mørk sti som trondheimsstudenter i flere år har omtalt som «voldtektsstien».

– Pass på hverandre

– Ser dere en sammenheng mellom den siste voldtekten på Byåsen og voldtektsforsøket på Møllenberg?

– De fornærmede kvinnene i begge sakene har beskrevet gjerningsmenn fra Midtøsten, mulig kurdere. Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng, sier By.

Politiførstebetjent By og politiadvokat Marianne Høyer ved Sør-Trøndelag politidistrikt, har i forbindelse med overfallsvoldtektene en generell oppfordring til byens befolkning.

– Vi oppfordrer alle, også jenter, til å unngå steder hvor det kan være utrygt. Det er en god regel at man ikke drikker seg overstadig beruset, for da blir man sårbar. Ta følge med venner og kjente på vei hjem fra byen, og pass på hverandre, råder de to, og legger til:

– Alle som føler seg seksuelt misbrukt oppfordres til å ta kontakt med politiet, så får politi og påtalemyndighet etterforske og ta stilling til saken. Voldtekt og seksuelle overgrep er alvorlige samfunnsproblem, og politiet setter alle tilgjengelige ressurser inn på å oppklare disse sakene.

 
 
På forsiden nå