Lemen i rubben?

Familie på tur fikk illsint lemen i klisteret.

Saken oppdateres.

I år er det lemenår. Det fikk familien Steinvik merke under en skitur til Storheia tidligere i påsken. 14 år gamle Kristine Steinvik så masse lemen i løpet av turen.

- De var rundt skisporet. Jeg prøvde å følge etter et av dem, sier hun til adressa.no.

Satt i klisteret

Steinvik tok opp mobilkameraet. Videoen viser lemenet som beveger seg rundt på snøen før det beveger seg bort til 14-åringens far, som også er med på skituren.

- Plutselig satt det fast under skia til pappa, sier hun.

Den utrolige videoen ser du ved å trykke på bildet øverst i saken

Å bli sittende fast i klisteret satte lemenet særdeles lite pris på.

- Det var skikkelig sinna, men pappa fikk løftet det av. Jeg synes litt synd på det, som ble så skremt, sier 14-åringen.

For ordens skyld: Lemenet ble ikke skadet av opptrinnet, og fortsatte ferden etter noen fortumlede minutter på snøen.

..i rubben

Uttrykket «... i rubben» ble allemannseie under OL i Vancouver i 2010. Norges herrelangrennslag var storfavoritter til å ta stafettgullet. Dessverre tapte Odd-Bjørn Hjelmeset 34 sekunder til svenskene på sin etappe i klassisk. Det ble for mye å ta igjen. De norske herrene kom til slutt på andreplass. Etter løpet forklarte en svært skuffet Hjelmeset at han hadde fått is i rubben.

Ifølge smører Per Knut Aaland er rubb et spesialbelegg i gummi som ligger i festesonen på skiene. De rubbes for å gi feste på nysnø og nullføre.

Etter Hjelmesets uttalelser ble «is i rubben» en fullgod unnskyldning for det aller meste. Hvorvidt lemen i rubben kan få et lignende bruksområde gjenstår å se.

 
 
På forsiden nå