- Vi fikk hakeslepp

Dette kjøretøyet ville fått kjøreforbud av UP-sjefen.

Saken oppdateres.

Eva Murvold i Kaptein Roosens vei på Byåsen hadde besøk av venner i går ettermiddag.

- Plutselig er det en av dem som sier «Åhh, sjå ka som kjæm!», forteller Murvold til adressa.no.

Smal gate i boligfelt

Murvold og vennene ble vitne til en spesiell fraktemetode.

- Vi fikk litt hakeslepp. Dette er en smal gate i et boligområde, og de bilene som vises i bakgrunnen på bildet er våre. Vi ble nervøse for hvordan det skulle gå med dem, sier Murvold med en latter.

Hun kunne puste lettet ut etter at trampoline-frakten kom seg forbi.

- Utrolig nok så gjorde den det. Men de kunne jo demontert trampolinen før de skulle frakte den, sier Murvold.- Altfor bred last

Bjørn Wold, leder for Utrykningspolitiet (UP) i Trøndelag, har sett det meste av merkelige frakte- og lastemetoder, og lar seg sjelden sjokkere.

- Denne doningen ville blitt stoppet umiddelbart. Trampolina rekker jo ned til bakken, og den er altfor bred. Slik last vil vi ikke ha noe av på veiene, sier han.

Ifølge Wold så ser det ut som om listene er festet på en forsvarlig måte, men trampolina kan ikke sies å være etter boka.

- Dette er en typisk latmannsjobb. Sjåføren burde demontert den. Hvis det var snakk om en kort strekning så hadde det vært bedre å bære den, sier Wold.

Ville blitt anmeldt

Han tror ikke den aktuelle frakten på Byåsen ville vært til fare for noen andre medtrafikanter.

- De fleste som møtte denne bilen ville vel ha stoppet opp, måpet av synet og latt bilen passere. Politiet ville derimot ikke gjort det. Vi ville gitt sjåføren en anmeldelse som mest sannsynlig ville ført til en bot, sier Wold.

«Skulle bare»

Opp gjennom årene har Wold sett mange snodige fraktemetoder, og en av de verste eksemplene var en stor garasje på en liten tilhenger.

- Det er alltid noen som gjør disse stuntene, og de fleste tilfellene går det jo bra. Men det kan også gå den andre veien. «Vi skulle bare kjøre et lite stykke» er en typisk unnskyldning, forteller UP-sjefen.Her er flere alternative fraktemetoder våre lesere har observert:

LES MER: Hoppekonge på veien

LES MER: Hoppet over noen trafikkregler

LES MER: «Er det mulig?»

LES MER: Statens vegvesens skrekkbilder

LES MER: Dum og dummere

LES MER: - Fire meter listverk ut av vinduet

LES MER: – Rett og slett hårreisende

LES MER: Drivende galskap

LES MER: Lettvint blir livsfarlig

LES MER: Hårball på tur

LES MER: Hadde sofa, madrass, vaskemaskin, dyne og Kunnskapsforlagets Store Verdensatlas på taket

LES MER: Kjørte lastebil med lastebil på planet

Dersom du kommer over lignende i trafikken så send gjerne et bilde på mailadressen webred@adresseavisen.no eller MMS til 07200 med kodeord TIPS

 
 
På forsiden nå