De Grønne ser rødt

Merkebyggene kveler hverandre på Brattøra, mener Bojer Vindheim.

  Foto: GRAFIKK MARIT BARDAL/ FOTO: Ivar Mølsknes

Saken oppdateres.

Realinvest vil bygge et nytt signalbygg på Brattøra i Trondheim. Et 105 meter høyt hotell- og kontorbygg skal ønske turistene velkommen til Trondheim fra sjøveien. De Grønne er ikke imponert.

- Jeg blir oppgitt over at du skal ha enda et merkebygg på Brattøra. Først kom Pirbadet, så Rockheim og hotellet til Stordalen og nå skal vi ha enda et merkebygg, sier gruppeleder i De Grønne, Jan Bojer Vindheim.

Verre enn Oslo

I utgangspunktet er ikke Bojer Vindheim negativ til et slankt høyt tårn på Brattøra i stedet for flere bygg som skjermer for sjøutsikten. Samtidig frykter De Grønne at Brattøra skal lide samme skjebne som Bjørvika i Oslo.

- Dette kan jo bli verre enn den såkalte barcode-utbygginga i Oslo. Vi må unngå at enkeltinvestorer bestemmer hvordan et så viktig byområde skal se ut, sier Bojer Vindheim.

De Grønne-representanten sitter i Byutviklingskomiteen i Trondheim, og savner at politikerne blir enig seg i mellom om hvordan Brattøra skal utvikes.

- Vi har faktisk ikke vedtatt en samlet plan for utviklingen. Det kommer stadig nye forslag som gjør at vi må endre planene. Vi har store diskusjoner om plassering av ny godsterminal og byutvikling av Nyhavna, og Brattøra må sees i sammenheng med det, sier han.

Åpen for spenstig arktitektur

Realinvest ser for seg at prosjektet Trondheim Tower skal være en arketektonisk perle, og invitere turister inn til det nye Trondheim. Jan Bojer Vindheim er ikke fremmed for spenstig arkitektur i Trondheim sentrum, men advarer mot at byggene kveler hverandre.

- Jo, jeg ser den argumentasjonen. Men å plassere ti merkebygg tett inntil hverandre er ingen god løsning. Når neste utbygger skal bygge et enda større merkebygg, blir det ikke noen ende på det, sier han.

 
        
            (Foto: GRAFIKK MARIT BARDAL/ FOTO: Ivar Mølsknes )

  Foto: GRAFIKK MARIT BARDAL/ FOTO: Ivar Mølsknes

 
På forsiden nå