Tok farvel med Ringve skole

Til tross for steikende sol, god musikk og grillmat, var det vemodig da Ringvefestivalen ble arrangert for siste gang.

Saken oppdateres.

- Ringve er absolutt den beste skolen, det får vi høre stadig vekk.

Som førsteårselev liker jeg at det er lite, og vi har de beste lærerne, sier styremedlem Tom Aleksander Frogset i elevrådet.

- Det er veldig trist at Ringve skole slutter å eksistere. Jeg er avgangselev og mange av oss flytter bort etter videregående, men nå har vi ingen skole å dra tilbake til, forklarer Mari Wærnes, sekretær i elevrådet som arrangerer Ringvefestivalen.

Ringvefestivalen har vært en årlig tradisjon siden 2000, og fredag ble festivalen arrangert i storformat, med elever fra både Ringve og Brundalen.

Fra høsten slås Ringve og Brundalen videregående sammen til Charlottenlund videregående skole. Ringve videregående har i dag 430 elever, til høsten blir det til sammen 1300 elever på Charlottenlund.Stjal panteflasker

Elever og lærere koste seg med grillmat i sola, men det var likevel en viss anelse nostalgi i lufta. To store trondheimsband sto på plakaten, begge med tidligere ringveelever blant medlemmene.

Magnus Børmark i 22 og Trond Wiger i Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S) har begge gått på Ringve videregående.

Fra scenen fikk de nåværende elevene høre mange historier om musikernes tidligere liv på Ringve. Wiger tjente penger ved å stjele panteflasker vaskerne hadde samlet.

- Jeg tjente 150-200 kroner dagen på det. Panten var noe annet da, forklarte Wiger fra scenen.

Også Erik Bruset i G.O.D.S har gode minner fra Ringve.

- Jeg brukte nettet for første gang her. Den gang var det altavista, en fin søkemotor i motsetning til googledriten. Jeg fikk også smake min første øl av russen, det vil si rødrussen, fortalte Bruset.Håper på flere festivaler

Tidligere har Ringvefestivalen bestått av bidrag fra elevene, og de var ikke helt utelatt denne gangen heller. Skolens egen Sunniva Unsgaard, finalist i «Norske talenter», åpnet showet med «Blackbird» og «Gabriellas song».

- «Gabriellas song» sang jeg på audition for å komme inn på Ringve, det er sterkt for meg å skulle framføre den nå til avslutningen, sa Unsgaard.

Russepresident Niklas Kummeneje bidro med en låt om Ringve.

- Denne er til Ringves siste elever og Ringves siste Ringvefestival, sa han.

Rektor Mari Elin Øksendal håper tradisjonen kan fortsette på Charlottenlund.

- Vi er ved godt mot. Vi prøver å gjøre dette til en festdag og en hyggelig avslutning. Noen syns det er vemodig, men vi prøver å ikke fokusere på det. Vi har visst dette siden vedtaket ble gjort for to og et halvt år siden, forklarte hun.

 
 
På forsiden nå