Hurtigruten minutt for minutt:

Her er forskjellen på Rørvik og Trondheim

Debatten raser etter det lesere karakteriserer som en flause av Trondheim.

Saken oppdateres.

Adressa.no sine lesere er mildt sagt skuffet over innsatsen da Hurtigruten gjestet byen i går.

I en banebrytende satsing fra statskanalen NRK TV sendes nå Hurtigrutens reise minutt for minutt. 134 timer direktesendt TV, sett av millioner.

I de fleste anløp fylles havnene av folk, orkester, flagg og jubel. Men ikke i Trondheim, og det irriterer folk.

- Har hørt om træge trøndera, men...

Her er noen av kommentarene fra adressa.no sine lesere:

«Hvor i alle verden var reiselivsdirektør Line Vikrem-Rosmæl i Visit Trondheim og vår kjære Rita når Hurtigruten kom til byen? Bedre muligheter for gratis reklame kommer ikke i gjen. Litt flaut når alle som møtte opp (kor, korps etc.) var tilreisende og NRK måtte jobbe for å finne noe spennende å vise som feks. fryselageret på Hurtigruten, arkiv opptak etc. Flott med en ny brosjyre som skal selge byen, men kanskje greit å komme seg ut og vise seg frem også» Innsendt av ZEB.

«Er mildt sagt overrasket over at Trondheim gjorde så lite ut av dette.Det måtte jo være en fantstisk reklame for byen.De som stilte var jo utenbyes ifra og de stilte spontant.Se på andre steder med anløp.» Innsendt av Bente Thorsrud.

«Fler folk på Stokksundbrua einn på Pir I. Aill musikk på havna av utenbysfra. Småbispan va ut å spælt dæm, men det va på Nedre Elvehavn. Show i Molde å i K'suind. Va på havna i formiddagstiman å hadd venta kø. Men deinn va sekkert på Ikea.» Innsedt av Nøtte Liten.

«Takk til Molde og Kristiansund ! Trondheim framviste et lagerskur og sangkor fra Frøya, Tolga og Ås. Skam dere Trondhjemmere!!! » Innsendt av Ikke-Trønder heldigvis.

«ka vart det av Trondhjæmmeran? Har hørt snakk om træge trøndera men..... Det va elendi oppmøte....det va jo ingenting!» Innsendt av jadda.

«Hvor er alle de flotte korpsene i Trondheim i dag?? Unik mulighet til å få fremmet korpsmusikken, men utnyttes den......? Tenk en stor flott korpsparade fra Midtbyen til Hurtigrutekaia - hvilket flott syn, både for oss trondhjemmere og turistene om seiler langs den flotte kysten vår!» Innsendt av Tidligere korpsmusiker.

«Skjønner ingenting! Sov dere alle i Trondheim, ordfører inklusiv? For en sjanse, noen måtte vel kunne hevet seg rundt og fått til noen innslag fra trønderhovedstaden vel? Flaut, e skjemmes!» Innsendt av Selbu.

- Hadde ikke fått noen forespørsel

Reiselivsdirektør Line Vikrem-Rosmæl i Visit Trondheim innrømmer overfor adressa.no at de havnet bakpå da Hurtiguten besøkte Trondheim under direktesendingen fra NRK.

- Jeg hadde rett og slett ikke fått med meg hvor stort dette var, sier Vikrem-Rosmæl.

- Jeg ser jo i ettertid at vi skulle gjort mer ut av det, men vi har heller ikke fått noen forespørsler, verken fra havna eller NRK, sier hun.

Når det gjelder cruisebåter er det som oftest havnevesenet som melder fra til Visit Trondheim slik at de kan lage litt liv og røre.

- Vi har hatt en ganske tung satsing på cruisetrafikken i år. Når de store cruisebåtene legger til havn er vi gjerne til stede med musikk og bunadskledde jenter. Men denne gangen fikk vi ingen forespørsel. Vi greier ikke å følge med på alt som skjer, og har hatt det travelt med andre ting, forklarer hun.

Hun har registrert at det har vært mye liv og røre rundt Hurtigruten og NRK sitt program andre steder langs kysten, og mener at pekefingeren også må rettes mot flere enn bare reiselivsnæringen og kommunen.

- Vi må heve hodet og være stolte

- Det er jo også byens befolkning det gjelder, sier hun, og påpeker at andre steder langs ruten strømmet mange av innbyggerne langs kysten til for å vise seg fram og skryte av bostedene sine.

- Det har med stolthet å gjøre. Se på Bergenserne hvor flinke de er til å skryte av byen sin. Trondhjemmerne gjør ikke det. Kanskje er vi litt beskjedne.

- Jeg tror kanskje ikke andre byer har gjort så mye fra offentlig hold heller, men der stiller innbyggerne uten å bli bedt om det, sier hun.

- Vi har ingen TV-vakt

Ordfører Rita Ottervik er ukjent med hele NRK-satsingen når adressa.no ringer søndag formiddag.

- Nei, dette har ikke jeg fått med meg. Vi har ikke fått noen beskjed om dette på forhånd, sier ordføreren.

- Vi har ingen TV-vakt i kommunen, for å si det sånn.

Hun vil ikke ha noen formening om det eventuelt er noen som har sovet i timen, og vil heller ikke ha noen sterke meninger om hvordan muligheten kunne vært utnyttet.

- Vi skulle jo gjerne utnyttet det bedre, men det er ikke noe å gjøre med, sier Ottervik og konstaterer at den båten har gått.

- Hvordan reagerer du på at så mange er opprørt over at ingenting ble arrangert her?

- Det er jo bra at man er opptatt av Trondheim.

 
 
 
 
 
På forsiden nå