Jente anmeldt for falsk forklaring om voldtekt

17-åringen som anmeldte voldtekt på Byåsen er anmeldt av politiet for falsk forklaring.

Saken oppdateres.

Det bekrefter politiet overfor Adresseavisen fredag ettermiddag. Jenta har tidligere forklart at hun ble overfalt og voldtatt natt til 9. april i år.

– Voldtektssaken i Bøckmans veg som ble anmeldt er oppklart. Jenta har ovenfor politiet foklart at voldtekten ikke har funnet sted, sier politioverbetjent Geir Ole Momyr ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

– Familien beklager

Forrige lørdag publiserte Adresseavisen et åpent brev fra moren til jenta, hvor hun beskrev voldtekten og de angivelige gjerningspersonene.

– Familien beklager, og ønsker å videreformidle at voldtekten ikke har funnet sted. Jenta og hennes familie blir nå ivaretatt på best mulig måte av politiet, sier Momyr.

– Hva tenker du om at jenta har gitt en falsk anmeldelse?

– Det er synd med tanke på de andre voldtektssakene vi etterforsker, og med tanke på de detaljerte beskrivelsene av de angivelige gjerningsmennene, sier Momyr.

Innrømmelsen fra jenta er i samsvar med politiets etterforskning av saken, sier Momyr.

– Hva mener du med det?

Jeg kan ikke si annet enn at den falske forklaringen stemmer med den etterforskningen vi har gjort i saken, sier politioverbetjenten.

Han sier videre at politiet nå vil konsentrere seg for fullt om de andre sakene.

Uheldig

Adresseavisens nyhetsredaktør Kirsti Husby sier at avisen over en lengre periode har dekket overfallsvoldtektene i Trondheim, blant annet anmeldelsen om overfallsvoldtekten på Byåsen.

– Det er uheldig for oss at brevet ikke forteller en sann historie. Men først og fremst er dette en tragedie for den 17 år gamle jenta og hennes familie. I tillegg er det trist med tanke på at vi fortsatt har fire uoppklarte voldtektssaker i byen.

– Da vi fikk brevet fra moren til denne jenta, anså vi brevet som relevant og viktig. I tillegg til å være i kontakten med moren, var vi også i kontakt med politi og bistandsadvokat for å sikre at opplysninger i brevet også hadde fremkommet i politiavhør, sier Husby.

Hun sier at Adresseavisen vil fortsette å dekke de fire andre uoppklarte voldtektssakene som er anmeldt siden 1. april.

– Vi sitter ikke med svarene på hva som har skjedd i de enkelte sakene. Det må politiet finne ut, sier Husby.

 
På forsiden nå