Fly over Trondheims Dubai

Milliardprosjektet Grilstad Marina begynner å ta form.

Saken oppdateres.

Helt siden 1960 har det vært planer om å bygge ut fjæra ved Grilstad. Først som sjøflyhavn og småbåthavn, deretter som næringsområde. Nå er utbyggingen av Grilstad Marina i gang, et prosjekt som har en samlet kostnad på mellom fire og fem milliarder kroner.

Se video fra området ved å klikke på bildet over.

- Det er to år siden reguleringsplanen ble godkjent, og da startet vi arbeidet med å bygge ut området, forteller utleieansvarlig i Grilstad Marina Tor-Kristian Gilstad til adressa.no.

Inspirasjon fra Dubai

I løpet av de neste sju årene skal det bygges bortimot 800 leiligheter, 800 båtplasser og over 100 000 m2 med næringslokaler. Ei kunstig øy, inspirert av «The Palm Island» i Dubai, skal bebygges med både boliger, restauranter og båtserviceanlegg.

- Det var arkitekt Kim Sørensen som fløy over Grilstadområdet i 2003 på vei hjem fra Dubai. Han så mulighetene for å få til noe som lignet på det han hadde sett der nede, forklarer Gilstad.

Stor interesse

Salget av første byggetrinn er allerede i gang. De første boligene skal være innflyttingsklare sommeren 2013.

- Vi har om lag 1800 interessenter på lista vår per i dag. Det er hovedsaklig folk som er på jakt etter bolig, men så er det også noen som har meldt seg på med tanke på båtplass, forteller administrerende direktør i Grilstad Marina, Liv Malvik.

 
 
 
 
På forsiden nå