Her ble avkledd og forkommen kvinne funnet

En kvinne skal ha blitt voldtatt i natt i Trondheim.

Saken oppdateres.

Rundt klokken 06.40 lørdag morgen ble politiet varslet om det som skal ha vært en voldtekt i Trondheim.

Noen minutter tidligere ble en 34 år gammel kvinne fra Trondheim funnet gående ved Lade kirke, kun iført en bluse og i forkommen tilstand.

- Hun ble funnet av vitner ved en drosjeholdeplass ved Lade kirke. Hun var nokså nedfor og i en redusert tilstand, sier operasjonsleder Jan Steindal ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kvinnen fortalte vitnene at hun hadde blitt voldtatt. Politiet ble tilkalt, og kvinnen kjørt til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital.

Ingen pågrepet

Politiet har ennå ikke gjennomført et formelt avhør av kvinnen på grunn av hennes tilstand. Hun har heller ikke kunnet forklare akkurat hvor den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

- Det vet vi ikke ennå, men sannsynligvis skal det ha skjedd innendørs, sier Steindal.

I løpet av lørdag formiddag har politiet avhørt vitner i saken. Hva de har forklart ønsker ikke krimvaktleder Frode Tyvoll ved Sentrum politistasjon å kommentere overfor adressa.no.

- Vi kommer tilbake med flere opplysninger senere, sier Tyvoll.

Ingen er så langt pågrepet i saken. Ifølge operasjonsleder Steindal har politiet heller ikke et signalement å gå etter.

- Totalt uakseptabelt

Siden begynnelsen av april har flere kvinner blitt voldtatt eller utsatt for voldtektsforsøk i Trondheim. Fire saker er uoppklarte. 10. juni ble det kjent at et av ofrene, en 14 år gammel jente, tok sitt eget liv fire uker etter at hun ble voldtatt på festningen. Politiet etterforsker også et voldtektsforsøk på Selbufestivalen og et på festivalen Vannspeilet i Orkanger. Også på Røros skal en kvinne i 20-årene ha blitt voldtatt på et utested natt til søndag 26. juli. Politiet står uten spor i den saken.

Sakene har ført til et voldsomt engasjement. Statsminister Jens Stoltenberg betegnet voldtektsbølgen som «totalt uakseptabel». I midten av juni la adressa.no ut et opprop mot voldtektene. Så langt har over 21 000 personer signert oppropet. Det kan du også gjøre her.

Flere tusen mennesker har også deltatt i demonstrasjonstog i sentrum av byen.

 
 
På forsiden nå