Flere advarer mot boligsvindlere

Fride Pettersen anmeldte svindlerne til politiet.

  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Fride Pettersen fra Molde skal begynne å studere på BI i Trondheim til høsten. I den forbindelse har hun lagt ut en annonse på hybel.no der hun søker etter leilighet.

Søndag ettermiddag ble hun kontaktet av samme person som forsøkte å svindle Andreas Landstad og og kjæresten Leila Arnesen.

Pettersen fikk tilbud om å leie en leilighet i Kongens gate av en person som kalte seg Mr. Frank Hansen.

Adressa.no var på mandag i kontakt med den virkelige huseieren som bekrefter at tilbudet om utleie dreier seg om svindelforsøk.

- Dette er ren svindel og stemmer ikke med realiteten. Vær derfor på vakt, sier huseieren som ikke ønsker å stå frem med navn.

Pettersen følte at det var noe som ikke stemte allerede i første mail. Mannen brukte dårlig språk, og alt virket usannsynlig. Hun kontaktet derfor huseier, og fikk bekreftet at dette bare var tull.

- Klassisk nigeriansk svindel

Nå har Pettersen anmeldt forholdet til politiet. Det er første gang Nordmøre og Romsdal politidistrikt har fått melding om boligsvindel. De trekker likevel paralleller til bilsvindel på nettet, som er en kjent sak.

- Dette er klassisk nigeriansk svindel. De har base i London, og opererer med engelske mailadresser. Å prøve å finne denne svindleren er som å lete etter nåla i høystakken, sier etterforskningsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Arild Angen.

Saken er derfor henlagt.

Angen kan forstå at noen kan gå på limpinnen, og har mange eksempler på at folk gjør nettopp det.

Han mener at det er så stort press på studentene om å få seg bolig i Trondheim, at det kan føre til at noen faller for slike tilbud.

- Vi har en tommelfingerregel som sier at om det er et tilbud som er for godt til å være sant, så er det ikke sant, sier Angen.

Han understreker at det er viktig å bruke sunn fornuft. Vær skeptisk til å handle med folk som har utenlandske mailadresser, og aldri foreta en forskuddsbetaling.

Les også: Svindler ved å kreve forskuddsbetaling

Les også: Advarer mot Iphone-svindlere på Finn

Ingen hybel i sikte

Fride Pettersen har ennå ikke funnet seg en hybel i Trondheim. Hun synes det er vanskelig siden hun ikke kan dra på så mange visninger.

- Jeg er jo fra Molde, og det er vanskelig å få til å dra på visninger i Trondheim. De hyblene som er til leie er også veldig dyre i forhold til det vi er vant med i Molde. Men så lenge jeg får meg tak over hodet, så får det være greit å bo litt trangt, sier Pettersen.

Hun vil også advare andre mot å falle for boligsvindlere.

- Ikke betal depositum før du har sett leiligheten. Det er også viktig å sjekke hva boligprisene ligger på. I vårt tilfelle fikk vi tilbud om å leie en stor hybel til 4000 kroner. Andre leiligheter i området kostet opp mot 5500 kroner i måneden, og var mye mindre, sier Pettersen.

 
        
            (Foto: Privat)

  Foto: Privat

På forsiden nå