Jobber videre mot giganthall og «fyrtårn»

Planene for 105 meter høye Trondheim Tower og idrettshall på Brattøra går fremover.

Saken oppdateres.

I mai i år presenterte Real Invest flere svært ambisiøse planer for Brattøra-området i Trondheim. Selskapet så for seg et hotell som skulle tårne over Nidarosdomen og en innendørsarena for opptil 12 000 tilskuere.

  • Er hotelltårnet og kjempehallen bra for Trondheim? Diskutér i kommentarfeltet under saken

Ifølge daglig leder i Realinvest, Hans Hoff, er begge anleggene fortsatt på tegnebrettet, men planene beveger seg sakte fremover.Håndball-VM, popkonserter og fiskerimesse- Det har vært en del møter med kommunen om Trondheim Arena. Det er et spesielt bygg, sier daglig leder Hans Hoff i Realinvest til adressa.no.

LES OGSÅ: Byr opp til ball med giganthall

Realinvest har i løpet av de siste månedene jobbet med forskjellige entreprenører for å komme frem til en pris. Tanken er at hallen skal kunne brukes til å arrangere så forskjellige ting som VM i håndball, popkonserter med kjente artister og fiskerimesser. 12000 tilskuere skal få plass i hallen og et parkeringsanlegg for 900 biler skal bygges.

- Anlegget kan bygges innen kort tid uten at det går ut over dagens havne- og godsvirksomhet, sa Kjell Håvard Nilsen, daglig leder i rådgivningsfirmaet Optiman til adressa.no i mai.

I den samme saken skrev vi også at «byens politikere har reagert positivt på ideen». Det er imidlertid et stykke derfra til realisering av prosjektet.

- I et prosjekt som dette er Trondheim kommunes innsats vesentlig. Der diskuteres ulike alternativer internt. Anlegget på Brattøra er ett av disse. Prisen er viktig og vi har tatt på oss oppgaven å finne ut denne, sier Hoff.

Han ser for seg mer bevegelse i saken utover høsten.

Fyrtårn på Brattøra

Trondheim Tower er et annet forslag fra Realinvest. Tårnet er tenkt som et 105 meter høyt hotell som skal bli et landemerke ut mot fjorden fra Brattøra.

LES OGSÅ: Skal dette storhotellet bli byens nye landemerke?

Bygget er tegnet av det oslobaserte arkitektfirmaet Space Group. Ambisjonen er å få på plass en «arkitektonisk perle, som lik et fyrtårn kan vise inngangen til Brattøra og Nyhavna». Ifølge kommunaldirektør Morten Wolden er det imidlertid ikke mulig å bygge dette som planlagt, på grunn av høydebegrensninger på tomta.

- Vi ønsker fortsatt å bygge det 105 meter høyt og vil søke om en dispensasjon fra reguleringsplanen, sier Hans Hoff.

«Fyrtårnet» på Brattøra skal få en kapasitet på 500 gjester. Det har fått reiselivssjefen i Trondheim til å være positiv til planene. Mindre fornøyd var miljøpartiet De Grønne.

– Jeg blir oppgitt over at du skal ha enda et merkebygg på Brattøra, sa gruppeleder i De Grønne, Jan Bojer Vindheim, som også sitter i Byutviklingskomiteen.

Håper på behandling i 2012

Byplansjef Ann-Margrit Harkjerr mente at Trondheim ikke trenger høyhus for å fremstå som en moderne by. Hun tror Trondheim Tower kan bryte mot bystyrets vedtak om at nybygg ikke skal konkurrere med Nidarosdomen. Hans Hoff i Realinvest er opptatt av tett dialog med kommunen for å få til byggeplanene.

- Vi er i kontakt med kommunen for å få vite hva som må utredes og vil begynne arbeidet med dette etter valget i høst. Vi håper på en behandling i 2012, sier han.

Adressa.no har startet en serie om «luftslottene i Trondheim»:

LUFTSLOTT 1: Her skulle en firefelts motorvei gå

LUFTSLOTT 2: Det kunne vært disse karene på Torvet

LUFTSLOTT 3: Den nye bydelen som ikke ble noe av

LUFTSLOTT 4: UFO-en som ikke lander i fjorden

LUFTSLOTT 5: Slik får 40 000 plass på Lerkendal

LUFTSLOTT 6: Verdens første sykkelheis har fraktet 200 000

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå