- Ord er så fattige nå

Byåsen menighet holdt i går kveld minnestund for ofrene på Utøya.

Saken oppdateres.

Over femti ungdommer strømmet til kirken for å søke trøst og samvær med vennene. Flere gråt åpenlyst da de traff vennegjengen sin. De holdt rundt hverandre og delte historier. Ungdommene gikk frem til alteret og tente lys. Det var et hav av følelser som flommet i kirken.

- Denne grufulle hendelsen har rystet hele Norge. Det er noe ondt som har truffet oss, og vi har behov for å møtes, kjenne samhold og hjelpe hverandre til å møte sorgen. Ungdommene som er her tenner lys, trøster hverandre og får være i stillhet sammen. Ord blir så fattige nå, sier Ludvig Aasen prest i Byåsen menighet.

Ungdomsarbeider i Byåsen menighet, Jostein Breines, forteller at menigheten også var åpen lørdag kveld. Flere enn antatt møtte opp, og etter ønske fra ungdommene samlet de seg igjen i kveld.

- Dette er en svært traumatisk opplevelse for alle berørte. Det er et tydelig behov for å møtes. Vi tente lys for Utøyas ofre. Et hav av følelser flommet i menigheten. Alle de savnede etterlater seg store tomrom, sier han.

 
På forsiden nå