Slik gikk buss-omleggingen i Trondheim

Fra og med i dag er det Trønderbilene, Tide buss og Nettbuss Trondheim som sørger for at du kommer deg frem.

Saken oppdateres.

Grytidlig mandag morgen overtok Trønderbilene og Tide Buss rutene i byen, sammen med Nettbuss Trondheim.

Det skal så langt ha gått bra, ifølge AtB.

Se den hektiske starten hos Trønderbilene i videoen over.

LES OGSÅ: Slik blir din nye busshverdag i Trondheim

Sanntids-feil

- Det har gått kjempebra. Det er klart det er noe småtteri, blant annet henvendelser fra passasjerer på ruter som er endret, men det går mest på informasjon. Ingenting har gått galt så langt. Alle bussene er ute i riktig rute. Det virker som trafikken flyter godt, sier kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i AtB til adressa.no.

Men AtB har mandag hatt feil i sanntidssystemet.

- Det er problemer med de mobile tjenestene på grunn av ruteendringene. I tillegg er det noen enkeltruter på noen av holdeplasseskjermene som fremstår feil. Leverandøren av systemet, Swarco, jobber med å rette opp dette. Det er bare å beklage at det er slik akkurat i dag, sier Opsal og legger til at AtB vil melde fra på hjemmesiden og Facebook så fort alt er i orden.

Ruteendringer

Rute 15 mellom Byåsen, Brattøra og Lade er helt ny. I tillegg opplyser AtB at det er flere avganger på rutene 4, 6, 8, 9, 11, 46 og 54. Mens rutene 3, 5, 19 og 92 er endret.

- Hvilke utfordringer har dere i dag?

- Spenningen ligger i at bussene går, at det er gass på bussene og at trafikken flyter. Men vi har stor tiltro til at alle tre busselskapene har tatt sitt ansvar. Dette er erfarne busselskap som vet hvordan de skal gjøre det, mener Opsal.

LES MER: Rute 19 blir ikke endret tilbake

LES MER: - De har kuttet ut en hel bydel

LES MER: Billigere buss for studenter og ungdom

Fra bygd til by

Trønderbilene styrer sine ruter ut fra midlertidige kontorlokaler i en brakkerigg på Sandmoen. Mandag rullet deres busser for første gang ut i bytrafikken i Trondheim.

- Vi har rekruttert en del sjåfører som ikke har kjørt i bytrafikk tidligere. De kjører med faddere i dag, og kanskje to-tre dager fremover. Så vi er sikre på at de får en skikkelig oppfølging forteller administrerende direktør i Trønderbilene Vidar Kjesbu i Trønderbilene.

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå