Her fyller du posen med bøker - gratis

Men kanskje gir du en slant til sultofrene etterpå?

Saken oppdateres.

Wangsmo antikvariat i Trondheim sentrum trenger hylleplass. Derfor gir de bort nær 1500 bøker helt gratis.

Det generøse tilbudet kommer uten vilkår og forpliktelser. Men daglig leder Vidar Wangsmo passer på å minne sine kunder om hvordan folk har det på Afrikas horn.

Der trues 12 millioner mennesker av sult. Nær 30 000 småbarn skal ha mistet livet i Somalia i løpet av de siste tre månedene. 600 000 barn i regionen står i fare.

Så avgjør du selvfølgelig helt selv om du vil gi en slant til Unicefs arbeid i den sulterammede regionen, understreker daglig leder.

Én pose per kunde

- Her er det bøker innen absolutt alle emner fra vårt ordinære vareutvalg - skjønn- og faglitteratur, religion, krim, natur og barnebøker, sier Wangsmo til adressa.no.

Hver kunde kan daglig fylle og ta med seg én pose med bøker hjem. Samtidig får de mulighet til å gi et veldedig bidrag i butikken.

LES OGSÅ: Hungersnød på Afrikas horn

Lista over bidragsytere og størrelsen på donasjonen oppdateres kontinuerlig på antikvariatets Facebook-sider, opplyser Wangsmo.

- Vi startet med å gi 1000 kroner selv, sier han, og legger til at butikken som sådan ikke har opplevd noe mersalg som følge av den sjenerøse kampanjen.

Vil ha hylleplass

- Vi må bestandig rydde ut bøker og drive utsortering fra det vanlige utvalget vårt. Hylleplass er vår eneste gevinst.

Han sier at de tilbakevendende diskusjonene rundt seriøsiteten ved slike tiltak kan gjøre ham «litt sår».

LES OGSÅ: Nordmenn har gitt seks millioner til sultofre

- Vi jobbet i flere dager med at utvalget av bøker skulle bli riktig, for deretter å sette dem ut. Vi mener vi har gjort det hele rett, sier Wangsmo.

Han anslår at 3-400 bøker har forsvunnet fra hyllene siden 4. august. Så langt har det kommet inn nær 4000 kroner til Unicef, anslår daglig leder.

Ville gi kroner 4,50

- Vi legger ikke noe som helst press. Men vi viser dem hvor de kan gi. Noen sier at de allerede har gitt, og da er formålet nådd. Noen sier de skal hjem og gi selv, sier Wangsmo, og legger til:

- Jeg har stoppet folk som har rotet fram fire kroner og 50 øre. På Unicef sin side står det at det koster 10 kroner å holde ett barn i live i ett døgn.

LES OGSÅ: USA gir 17 millioner dollar

Han forlenger nå kampanjen fram til førstkommende lørdag klokken 14.

- Vi har ikke blitt nedrent, akkurat. Vi har fremdeles 1000 bøker igjen, sier Wangsmo.

 
På forsiden nå